Nu sätter Madeleine ned foten: ”Det är alla barns rätt att få vara barn”

Prinsessan Madeleine deltog i fredags på ett FN-möte i New York.

Och hon höll ett stark tal om att i världen så blir ett av tio barn sexuellt utnyttjade.

– För mig är det viktigt att alla länder har på sin agenda att motverka sexuellt utnyttjande av barn, sa prinsessan.

Det var i fredags som prinsessan Madeleine deltog vid ett möte i FN:s högkvarter i New York.

Syftet med mötet är diskutera FN:s globala utvecklingsmål och hur de i större utsträckning ska komma barn tillgodo.

Och prinsessan Madeleine höll ett starkt tal på mötet, där hon uppmanade länderna att arbeta mer för att motverka att barn blir sexuellt utnyttjade.

– I världen blir ett barn av tio sexuellt utnyttjat. Genom FN:s globala utvecklingsmål lyfts frågan om barns rättigheter upp på högsta nivå och för mig är det viktigt att alla länder har på sin agenda att motverka sexuellt utnyttjande av barn och att vi reagerar och agerar om vi ser det ske. Det är alla barns rätt att få vara barn, sa prinsessan Madeleine i talet

Prinsessan Madeleine har sedan länge engagerat sig för barns rättigheter.

Bland annat genom World childhood foundation, som grundades av drottning Silvia, och tillsammans med Ericsson har Madeleine tagit fram en mobilapp som ska underlätta för vuxna att förebygga och ge kunskap om sexuella övergrepp mot barn.

Vid FN-mötet deltog även flera kändisar, bland annat Andrea Bocelli, Forest Whitaker och vinnaren av Nobels fredspris Kailash Satyarthi. 

prinsessanmadeleinenyc
Efter högnivåmötet hade Prinsessan Madeleine och Joanna Rubinstein, ansvarig Childhood USA, möte med Kailash Satyarthi om barnrättsfrågor. Han tilldelades 2014 Nobels fredspris tillsammans med Malala Yousafzai. De fick priset för sitt arbete mot förtryck av barn och unga människor och för rätten till utbildning för alla barn. Bildkälla: Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.