Nya bilden på prins Gabriel – med en intressant detalj

Prins Gabriel kom till världen för bara sex dagar sedan. När han föddes var prinsen 49 centimeter lång och vägde 3 400 gram.

På tisdagen släppte hovet en första bild på lillprinsen – och det finns en särskild del av historien som är extra intressant. 

Prins Gabriel kom till världen för bara sex dagar sedan – och när han föddes var prinsen 49 centimeter lång och vägde 3 400 gram.

Det är prins Carl-Philips och prinsessan Sofias andra barn. Storebror Alexander ska vara glad över att fått ett syskon.

– Alexander är lik både mig och Sofia och jag tror den här lilla pojken också har drag av oss bägge. Men det ser man ju mer sen. Men som man ser nu…vissa drag som Alexander har, sa prins Carl Philip på presskonferensen efter Gabriels födsel.

Fotot föreställer Sveriges senaste kunglighet – ett sött och välskapt barn, helt enkelt. 

Men det finns en detalj med bilden som gör den extra intressant. 

gabriel1
© Prins Carl Philip/Kungahuset.se

Det är prinsen själv, pappa Carl Philip, som tagit fotot. Oftast är det hovfotograferna som tar kort på kungafamiljen – men den här gången var det prinsen själv som var framme med kameran. 

Men det intressanta är att det inte är första gången Carl Philip tar bilder. Även när prins Alexander föddes tog pappa initiativ till att fota. 

© Prins Carl Philip/Kungahuset.se

Det var första gången svenska folket fick möta Alexander, då tre dagar gammal på Drottningholms slott. När prins Alexander fyllde ett år tog Carl Philip denna underbara bild. 

© Prins Carl Philip/Kungahuset.se

Carl Philip har alltså inte bara talang motorsport- och glaskonst – han är alltså även skicklig när det kommer till fotografi. 

Så bra bilder prinsen tar! Jag blev positivt överraskad, och delar det vidare direkt för att de är så fina. 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.