Nya bilderna – här visar Victoria sitt stöd till Rosa bandet och alla som drabbats av bröstcancer

Foto: Senay Berhe/Cancerfonden

Här visar kronprinsessan Victoria sitt stöd för Rosa bandet.

Rosa bandet är en internationell solidaritetssymbol som används av privatpersoner, företag och organisationer som väljer att engagera sig i bekämpningen av bröstcancer.

I Sverige har vi kunnat köpa bandet i många år för att visa vårt stöd till cancerforskningen. Tack vare forskningen lever 70 procent av cancerpatienterna tio år efter sin diagnos – men skillnaden är stor mellan olika cancerformer, enligt Cancerfonden.

Omkring 66 000 personer får årligen ett cancerbesked i Sverige. Runt 8 200 av dessa handlar om bröstcancer, vilket är den vanligaste cancerformen hos kvinnor.

Nu inleds oktober månad – och därmed också Rosa bandet-kampanjen för att stöda forskningen. Cancerfonden stöttas liksom tidigare år bland annat av kronprinsessan Victoria.

Victorias stöd till Rosa bandet

Hon är sedan mer än ett decennium beskyddare av Rosa bandet – vilket bland annat innebär att hon hjälper till och synliggör verksamheten på hovets hemsida. Flera medier har också uppmärksammat den nya bilden på Victoria som du ser här nedan!

”För trettonde året i rad är Kronprinsessan beskyddare av kampanjen som pågår under oktober månad”, skriver hovet på sin hemsida.

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström säger i ett uttalande:

– Vi är mycket stolta över att H.K.H. Kronprinsessan även i år vill vara med och engagera sig i kampen mot cancer. Varje insats räknas och allt engagemang och alla bidrag – stora som små – behövs för att besegra cancer snabbare. Tillsammans gör vi skillnad så att färre drabbas och fler kan leva ett långt och bra liv efter behandling.

87 procent av alla kvinnor som får en bröstcancerdiagnos lever tio år efter att de fått diagnosen, enligt Cancerfonden.

– I Rosa Bandet 2021 vill vi förstärka känslan av att vi gör det här tillsammans. Budskapet går hand i hand med Cancerfondens vision, att besegra cancer. Dit kan vi bara nå om vi gör det tillsammans, och ju fler vi är desto snabbare går det, säger generalsekreteraren.

Dela gärna vidare inlägget på Facebook för att uppmärksamma Rosa bandet-månaden!

Exit mobile version