Nya glädjebeskedet för Victoria – inför stora dagen

Kronprinsessan Victoria ska firas.

Nu står det klart vilka som kommer.

Här är glädjande nyheterna inför den stora dagen. 

Foto: Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna. Fredagen den 12 april 2019 besökte Kronprinsessan Halland för sin 19:e landskapsvandring.
Kronprinsessans vandring i Halland går längs med Prins Bertils stig i Halmstad kommun. Vandringen inleds vid Jansabryggan i Stenhuggeriet och går via Grötviks hamn och Sandhamn till Svärjarehålan för lunchpaus. Därefter fortsätter vandringen utmed stigen till Tylösand och avslutas i Möllegård.Under vandringen ges information om naturen längs Prins Bertils stig, det halländska fisket, hallandskustens marina miljö och fauna, snorkelleden vid Svärjarehålan samt naturreservaten. Utmaningarna med stranderosion vid kusten samt de öppna sandmiljöerna som är värdefulla för biologisk mångfald kommer också belysas under vandringen. Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Kronprinsessan Victoria ska hyllas – som sig bör!

Den 14:e juli fyller Victoria 42 år och traditionsenligt blir det även i år firande på Borgholms IP på Öland. Då kommer flera artister och gäster överraska Victoria på scenen i ett stjärnspäckat program som också sänds i SVT.

På onsdagen kom en nyhet inför årets firande!

Nu står det nämligen klart att folkkära Alcazar-stjärnan Lina Hedlund kommer att uppträda för Victoria. Hon får även sällskap av operasångaren Rickard Söderberg. Det står klart på onsdagen sedan Victoriadagarna offentliggjort detta.

– En av sommarens fina spelningar. Ses på Öland, skriver Lina Hedlund på Instagram.

Sedan tidigare är som bekant förra årets Melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso och Kaliffa klara för Victoriadagen.

Dessutom stod det också nyligen klart att Kalle Moraeus byts ut som konferencier.

I stället blir det SVT-profilen Yvette Hermundstad, känd från bland annat ”Vinterstudion”, som kommer vägleda tittarna genom programmet från Öland.

Victoriadagen är allmän flaggdag i Sverige och har firats med Victoriastipenediet för framgångsrika svenska sportprestationer ända sedan Victoria fyllde två, år 1979. Bland de internationella gäster som spelat för Victoria genom åren märks bland annat Ronan Keating och Lionel Richie.

Dela gärna vidare om du också ser fram emot Victoriadagen i sommar!

Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna