Nya glädjebeskedet för Victoria – inför stora dagen

Kronprinsessan Victoria ska firas.

Nu står det klart vilka som kommer.

Här är glädjande nyheterna inför den stora dagen. 

Foto: Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna. Fredagen den 12 april 2019 besökte Kronprinsessan Halland för sin 19:e landskapsvandring.
Kronprinsessans vandring i Halland går längs med Prins Bertils stig i Halmstad kommun. Vandringen inleds vid Jansabryggan i Stenhuggeriet och går via Grötviks hamn och Sandhamn till Svärjarehålan för lunchpaus. Därefter fortsätter vandringen utmed stigen till Tylösand och avslutas i Möllegård.Under vandringen ges information om naturen längs Prins Bertils stig, det halländska fisket, hallandskustens marina miljö och fauna, snorkelleden vid Svärjarehålan samt naturreservaten. Utmaningarna med stranderosion vid kusten samt de öppna sandmiljöerna som är värdefulla för biologisk mångfald kommer också belysas under vandringen. Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Kronprinsessan Victoria ska hyllas – som sig bör!

Den 14:e juli fyller Victoria 42 år och traditionsenligt blir det även i år firande på Borgholms IP på Öland. Då kommer flera artister och gäster överraska Victoria på scenen i ett stjärnspäckat program som också sänds i SVT.

På onsdagen kom en nyhet inför årets firande!

Nu står det nämligen klart att folkkära Alcazar-stjärnan Lina Hedlund kommer att uppträda för Victoria. Hon får även sällskap av operasångaren Rickard Söderberg. Det står klart på onsdagen sedan Victoriadagarna offentliggjort detta.

– En av sommarens fina spelningar. Ses på Öland, skriver Lina Hedlund på Instagram.

Sedan tidigare är som bekant förra årets Melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso och Kaliffa klara för Victoriadagen.

View this post on Instagram

Benjamin Ingrosso och Kaliffa uppträder på Victoriakonserten 2019! Benjamin Ingrosso är den tidigare Melodifestivalenvinnaren med över 110 miljoner spelningar på Spotify. Kaliffa är hiphop- och reggaestjärnan bakom bland annat megahiten "Helst seriöst". Nu står det klart att de uppträder på Victoriakonserten – Grattis Kronprinsessan den 14 juli. "Jag är så hedrar över att få komma till Öland och framföra några låtar för att fira vår Kronprinsessa Victorias födelsedag den 14 juli! Det kommer bli en fantastisk kväll som jag ser fram emot så mycket." -Benjamin "Oerhört kul att Benjamin och Kaliffa kommer till Öland och hyllar Kronprinsessan i sommar. Med två så populära och aktuella artister kommer konserten garanterat bli en folkfest." – Victoriadagarnas VD Stephan Rimér.

A post shared by Victoriadagarna på Öland (@victoriadagarna) on

Dessutom stod det också nyligen klart att Kalle Moraeus byts ut som konferencier.

I stället blir det SVT-profilen Yvette Hermundstad, känd från bland annat ”Vinterstudion”, som kommer vägleda tittarna genom programmet från Öland.

View this post on Instagram

Året konferencier för Victoriakonserten Yvette Hermundstad leder årets upplaga av Victoriakonserten – Grattis Kronprinsessan i SVT. Den folkkära programledaren har nyligen avslutat ännu en säsong av Vinterstudion och nu gör hon sig redo för att leda firandet av Kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland den 14 juli. – Det känns ärofyllt och roligt att programleda firandet av Kronprinsessan, jag är mäkta förväntansfull. Jag ser fram emot födelsedagsfirandet, folkfesten på Öland och hyllandet av Victoriastipendiaten. Jag har ju förmånen att följa många av våra idrottare och vet hur mycket det här priset betyder för dem så det känns fint att få dela den här stunden med dem och Kronprinsessan, säger Yvette. Yvette Hermundstad är mest förknippad med Vinterstudion och andra sportsändningar men hon har även varit programledare för bland annat Mitt i naturen och Årets kock. Yvette har även tidigare erfarenhet av kungliga tv-program då hon var reporter under SVT:s sändningar av både Prinsessan Estelles dop och Prinsessan Madeleines bröllop. – Jättekul att få jobba med en så erfaren och folkkär programledare som också har en så stark koppling till idrott. Detta då vi i programmet både delar ut Victoriastipendiet till en framstående svensk idrottare och samlar in pengar till Kronprinsessan Victorias Fond med syfte att barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom ska ha möjlighet till en aktiv fritid, säger Stephan Rimér, VD Victoriadagarna. Victoriakonserten – Grattis Kronprinsessan äger rum på Borgholms IP och sänds i SVT1 och SVT Play söndag 14 juli kl 21:00. Foto: Janne Danielsson/SVT

A post shared by Victoriadagarna på Öland (@victoriadagarna) on

Victoriadagen är allmän flaggdag i Sverige och har firats med Victoriastipenediet för framgångsrika svenska sportprestationer ända sedan Victoria fyllde två, år 1979. Bland de internationella gäster som spelat för Victoria genom åren märks bland annat Ronan Keating och Lionel Richie.

View this post on Instagram

VICTORIADAGEN 2019 Vi kan med glädje meddela att vi nu släpper biljetterna till firandet av Victoriadagen den 14 juli 2019 på Öland. Biljetter släpps imorgon 13 december kl. 10.00 via www.ticketmaster.se respektive www.kalmarsalen.se __________________ Kay Wiestål som är initiativtagaren och grundare av Victoriadagen tar ett kliv tillbaka och lämnar nu över till produktionsbolaget Leroy Media och Stephan Rimér. Leroy Media producerar sedan tidigare bl.a. Idrottsgalan och Guldbaggen. – Jag har jobbat med Leroy Media och Stephan under en tid nu och det känns jätteroligt att kunna lämna över till ett så engagerat och kunnigt företag, säger Kay. – Det är med skräckblandad förtjusning som vi tar på oss uppdraget att förvalta och fortsätta utveckla Victoriadagen. Kays fortsatta närvaro i projektet som Senior advisor säkerställer att upparbetat kunskap, erfarenhet och historik inte går förlorad i arbetet med att utveckla projektet framåt, säger Stephan. __________________ På Öland sker årligen Victoriadagen den 14 juli, en hyllning till Kronprinsessan Victorias födelsedag. Firandet sänds i SVT och NRK och bevakas av över tio länder internationellt. Evenemanget gästas av flera välkända artister och varje år delas även Victoriastipendiet ut till Sveriges mest framstående idrottare. www.victoriadagen.se Foto: @perjahnke

A post shared by Victoriadagarna på Öland (@victoriadagarna) on

Dela gärna vidare om du också ser fram emot Victoriadagen i sommar!

Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna