Okända kusinen till kronprinsessan Victoria – träffades på Öland efter alla år

.

43 år efter bröllopet mellan kungen och drottningen.
Nu visar kronprinsessan Victorias mindre kända kusin, Carmita Sommerlath upp sig offentligt – med kungafamiljen!
Drottning Silvias brorsdotter firade Victoriadagen på Öland, rapporterar Expressen

Carmita Sommerlath är drottningens brorsdotter tillika kungabarnens kusin.

Nu har hon varit på plats i Sverige igen!

Carmita Sommerlath, som är gift med advokaten Pierre Baudinet, bor och lever i Belgien.

Carmita Sommerlath var brudtärna vid kungabröllopet 1976

Hon hade en stor roll i kungabröllopet mellan kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia 1976, då hon var brudtärna.

”Enligt tysk bröllopssed bars vigselringen, vitt guld med briljanter, på en kudde av brudtärnan Carmita Sommerlath, dotter till Drottningens bror Ralf Sommerlath”, skriver hovet på sin hemsida om den historiska kärleksdagen.

Hela bröllopet fick så klart stor uppmärksamhet världen över.

Enligt Svensk damtidning är det inte alltför ofta hon syns i officiella sammanhang tillsammans med kungafamiljen. Men här, 1982, fångades hon på bild strax bakom sin faster, drottning Silvia, vid prinsessan Madeleines dop 1982. När Madeleine gifte sig med sin Chris O’Neill 2013 var hon också en av gästerna, liksom när såväl kronprinsessan som prins Carl Philip vigdes. Också det stora händelser som fick mycket uppmärksamhet.

Men Carmita brukar annars ofta träffa kungafamiljen vid mindre offentliga tillställningar, berättar nu hovet.

STOCKHOLM 1982-08-31 Kung Carl XVI Gustaf med prinsessan Madeleine i sin famn tillsammans med drottning Silvia flankerade av de övriga kungabarnen kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip framför dopfunten i Slottskyrkan i Stockholm 31:a augusti 1982, vid dopceremonin för prinsessan Madeleine. I bakgrunden drottning Silvias familj med pappa Walther Sommerlath och mamma Alice samt brodern Jörg Sommerlath (tv) och brorsbarnet Carmita Sommerlath (th).
Foto: Jan Collsiöö / SCANPIX / TT

– De ses mycket när det är familjetillställningar, och när de handlar om familjetillställningar är de flesta inte officiella, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Men nyligen syntes Carmita Sommerlath alltså i Sverige – tillsammans med kungafamiljen. Det rapporterar Svensk damtidning och Expressen. Sommerlath fanns på plats då kronprinsessans 42-årsdag firades på Solliden på Öland.

– De har en väldigt god relation. Sedan kan det vara olika anledningar att hon inte är med på allting, men den är god, relationen, säger hovets informationschef till Expressen.

SOLLIDEN 2019-07-14 Kronprinsessan Victoria hälsar på alla människor som tagit sig till Solliden på söndagen för att fira kronprinsessan på födelsedagen.
Foto: Mikael Fritzon / TT

Så trevligt för kronprinsessan att få träffa sin kusin på Öland dessutom! Dela gärna vidare om du är stolt över vår kungafamilj!