Prins Alexanders kärleksfulla första möte med lillebror: ”Det var pussar och kramar”

Nu har småprinsarna äntligen fått träffats – och pappa Carl Philip berättar om deras första möte. 

Som blev kärleksfullt. 

– Han var jätteglad, lite nyfiken. Sen blev han reserverad. Tittade och funderade. Sen var det kramar och pussar, säger Carl Philip om prins Alexander möte med lillbrorsan, till TT.

prinsalexander
© TT Nyhetsbyrån

Prins Alexander är storebror! På torsdagen kom Sveriges nye lillprins till världen – och i dag på måndagen ska hans namn offentliggöras. 

Den nye prinsen vägde 3 400 gram och var 49 centimeter lång vid födseln. 

– Jag tror det är en blandning, Alexander är lik både mig och Sofia och jag tror den här lilla pojken också har drag av oss bägge. Men det ser man ju mer sen. Men som man ser nu…vissa drag som Alexander har. 

– Förlossningen gick jättebra, och vi är väldigt glada, sade Carl Philip på pressträffen.

Nu berättar pappa prins Carl Philip om brödernas allra första möte. I en intervju med nyhetsbyrån TT säger prinsen att Alexander, som fyllde ett år den 19 april i år, var nyfiken på sin lillebror. 

– Han tittade och funderade. Sen var det pussar och kramar, säger Carl Philip och fortsätter:

– Han är bara 16 månader men jag tror de hittade varandra.

Prinsen deltog i två race i Anderstorp i helgen – någonting som han inte ville ändra på. Prinsessan Sofia stöttade sin make i beslutet. 

– Jag känner hennes stöd och hennes familj som är hemma och hjälper till där hemma. Jag ville vara hemma och känna att allting funkar bra med Alexander och den lilla nya och det gjorde det, så då kände jag att det var jättekul att få komma ner hit och tävla, säger han till TT. 

Hur det gick i loppen? Sådär, enligt prinsen själv som körde av banan i lördags. 

– Tyvärr blev det inte som jag hade hoppats på. Jag kände att jag började ta in på dem där framför, men då försökte jag pusha lite för mycket och hamnade tyvärr utanför banan. Sen kom jag upp på banan men när jag bromsade i nästa kurva så släppte det tyvärr, säger Carl Philip till Expressen

Dela gärna artikeln för att lyckönska prinsfamiljen! 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.