Prins Carl Philips dramatiska rivstart efter sommaren – får svenska folket att jubla: ”Så stolt!”

Det blev minst sagt en rivstart för prins Carl Philip efter sommaren när det var dags att återgå till det kungliga arbetet.

Denna gång syntes han ute till sjöss med räddningssällskapet.

Och följarna verkar nöjda och minst sagt stolta över prinsen.

Det börjar närma sig slutet på augusti och det betyder att hösten nalkas med nya uppgifter, arbeten och aktiviteter för kungafamiljen. I sommar har till exempel prinsessan Estelle och mamma och pappa gått på konsert och kungen har varit på semester med drottningen vid Saint Tropez i Frankrike. Prins Carl Philip har njutit av sommaren på bland annat Gotland tillsammans med prinsessan Sofia och barnen.

Dramatisk rivstart på sjön

Men nu är det jobb som väntar igen och prinsen hade minst sagt en dramatisk rivstart på sensommaren.

Han var ute med Sjöräddningssällskapet på sjön och lärde sig om hur hela organisationen funkar och jobbar. Sjöräddningssällskapet är en ideell organisation med frivilliga sjöräddare.

”Gör skillnad”

De förändrar liv och för Prins Carl Philip var det viktigt att få träffa dem.

”I går fick jag möjlighet att följa med Sjöräddningssällskapet en dag ombord. Och jag blev djupt imponerad av den kompetens och det engagemang som besättningen gav prov på. Svenska sjöräddningssällskapet är en organisation som verkligen gör skillnad”, sade Prins Carl Philip enligt Kungahusets Instagram.

View this post on Instagram

”I går fick jag möjlighet att följa med Sjöräddningssällskapet en dag ombord. Och jag blev djupt imponerad av den kompetens och det engagemang som besättningen gav prov på. Svenska sjöräddningssällskapet är en organisation som verkligen gör skillnad”, sade Prins Carl Philip när han i dag invigde Stockholms sjöräddningssällskaps nya flytande stationshus som ska fungera som samlingsplats för sällskapets sjöräddare. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ De senaste två dagarna har Prins Carl Philip genomfört aktiviteter tillsammans med Sjöräddningssällskapet. Under gårdagen övade Prinsen sjöräddning tillsammans med representanter ur SSRS på Lilla Värtan utanför centrala Stockholm. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Prins Carl Philip invigde Stockholms sjöräddningssällskaps nya flytande stationshus som ska fungera som samlingsplats för sällskapets sjöräddare. Prinsen fick även öva sjöräddning tillsammans med representanter från SSRS på Lilla värtan utanför Stockholm.

Följarna sprider kärlek till prinsen

Prins Carl Philips närvaro och att han belyser Sjöräddningssällskapets livsviktiga uppgifter, har fått många följare att vara stolta.

”♥️?Heja på vår fina Prins!!! ??”, skriver en följare.

”Så stolt över vår prins!”, skriver en annan.

”Våran älskade Prins Carl _Philip!!! ??Kram”, skriver en tredje.

”Fantastiskt bra! En livsviktig organisation”, skriver en fjärde om Sjöräddningssällskapet.

Kungen är dess höge beskyddare

Sjöräddningssällskapet har 73 räddningsstationer och fler än 230 räddningsbåtar på Sveriges kuster och vid de största sjöarna. SSRS grundades 1907 och medverkar i nästan all sjöräddning i Sverige, nämligen hela 80 procent. Kungen är ända sedan 1973 Sjöräddningssällskapets höge beskyddare, enligt Kungahuset.

Sjöräddningssällskapet gör verkligen skillnad. Nu hyllar vi dem och Prins Carl Philip som belyser deras viktiga arbete genom att sprida detta vidare!