Prins Carl Philips första ord om bebisen: ”Alexander har fått en lillebror”

Prins Alexander har fått en lillebror! 

Den glada nyheten meddelade pappa Carl Philip på torsdagseftermiddagen. Den nya prinsen är 49 centimeter lång och väger 3 400 gram. 

Välkommen till världen! 

– Han har lite av Alexanders drag, så det är kul, säger pappa prins Carl Philip enligt Expressen

© Fredrik Sandberg/TT

Klockan 11.24 på förmiddagen fick prins Carl Philip och prinsessan Sofia sitt andra barn på Danderyds sjukhus. Det betyder också att prins Alexander, 1, har blivit storebror! Såväl mor som barn mår bra, berättade Carl Philip på en presskonferens under torsdageftermiddagen.

– Jag tror att Alexander är glad över att ha fått en lillebror, säger Carl Philip som också berättade att Alexander väntar ”med förhoppning” på sin lillebror hemma. 

Prinsen berättade också att den nya lillprinsen är lik sin storebror. 

– Jag tror det är en blandning, Alexander är lik både mig och Sofia och jag tror den här lilla pojken också har drag av oss bägge. Men det ser man ju mer sen. Men som man ser nu…vissa drag som Alexander har. 

Resten av kungafamiljen ska också snart få träffa den nya prinsen, och Carl Philip sade under presskonferensen att de fått se en bild på den nyfödde. 

– Återigen, jag är jätteglad. Det är en fantastisk känsla. Återigen, det är kul att förmedla något underbart. 

Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia torsdagen den 31 augusti 2017 klockan 11.24 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus.

– Det är som jag tror alla föräldrar känner, det är omvälvande. Tusen känslor som dyker upp. Det är fantastiskt och underbart, och vi har haft ett jättebra team som har tagit väl hand om oss. Vi är så glada och nöjda. 

Carl Philip beskrev också hur det var att hålla i den nyfödde lillprinsen: 

– Han somnade så fint. Han kände sig trygg. 

© Kungahuset.se

Dela för att önska prinsfamiljen stort grattis! 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.