Prins Carl-Philips kärleksdrag för Sofia – ultimatumet till kungaparet

Sedan 13 juni 2015 är Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia äkta makar.

Men vägen dit var inte helt lätt.

I det senaste avsnittet av Svensk Damtidnings podcast, Svensk Dam Doku, avslöjas den stora uppoffringen Prins Carl-Philip var villig att ta – för kärlekens skull.

Det har nästan varit som en saga för Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia. De gifte sig och blev äkta makar för snart fem år sedan och har sedan dess fått två barn, prins Alexander och prins Gabriel.

Men som i alla relationer har inte heller deras varit en dans på rosor.

För tio år sedan träffades de för första gången och deras kärlekssaga kom att vända upp och ned på det svenska kungahuset.

Prinsessan Sofia, som då redan hade varit med i dokusåpan ”Paradise Hotel” och dessutom gjort ett uppmärksammat tidningsomslag, var inte en person som förutspåddes stå vid prinsens sida – tvärtom.

Många i parets absoluta närhet var emot kärleken mellan Carl Philip och Sofia Hellqvist. Närapå alla var övertygade om att det hela bara var en kort fling.

STOCKHOLM 20191022 Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia deltar vid presentationen av en rapport om näthat. Foto: Jessica Gow / TT

Det uppmärksammade tidningsomslaget som Sofia hade prytt, hade gjort att flera såg rött och att prins Carl-Philip inte borde ha dejtat henne.

Sagt och gjort, 2010 bekräftade hovet då att de hade en relation och de började nu synas allt mer öppet.

Prins Carl-Philips kärleksuppoffring för Sofia

Men att bli accepterad in i kungafamiljen skulle dock visa sig bli en riktig utmaning.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Prins Carl Philip fick till slut också ställa ett ultimatum till kungaparet: antingen var det han och Sofia. Eller ingen av dem. Detta berättar Svensk Damtidning i nya avsnittet av podcasten Svensk Dam Doku. Prinsen var alltså beredd att avsäga sig sin titel – för kärleken, det skriver Svensk dam.

I dag lever lyckliga tillsammans med sina två barn, och kärlekssagan fick trots en tuff start ett lyckligt slut.

Detta hade jag ingen aning om! Men kärleken segrar alltid! All lycka till er!