Prins Daniel: Kungabarnen ska lära sig åka tunnelbana och stå i kö

Han är en före detta gymägare som älskar att vara ute i naturen och som mer än gärna engagerar sig i barnen, precis som alla andra.

Sedan sju år tillbaka är Daniel Westling gift med kronprinsessan Victoria och en del av kungafamiljen – men han är alltjämt noga med att kungabarnen ska få en ”vanlig” uppväxt.

– Man ska veta hur tunnelbanan funkar och hur det är att åka buss och hur det är att stå i kö, säger prins Daniel till DN.

Det är i en lång intervju med DN som prins Daniel delar med sig av sin syn på uppfostran, och varför han tycker det är viktigt att barnen får lära sig vardagliga saker.

Bland annat berättar han hur de tillsammans går på AIK-matcher och lär sig åka i kollektivtrafiken.

– Att vara med sina barn är det bästa som finns. Jag tycker också att det är viktigt att låta barnen vara i alla miljöer. Man ska veta hur tunnelbanan funkar och hur det är att åka buss och hur det är att stå i kö och hur det är att känna den här passionen som finns inom idrottsrörelsen när det är match och Black Army sjunger för full hals. Det är något som jag inte vill att de ska gå miste om, säger prins Daniel till DN.

Prins Daniel menar också att han och kronprinsessan Victoria försöker se till så att prinsessan Estelle och prins Oscar får vara ute och röra mycket på sig.

– Vi har otroliga miljöer nära oss, även vi som bor i storstan. Vi gillar att vara ute i naturen och vill att våra barn ska få samma möjligheter som vi har haft att känna sig trygga i den miljön, säger han till DN.

Bildkälla: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.