Prins Daniel överraskades av Estelle i hockeyrinken: ”Tror på det sociala arvet”

Man brukar säga att äpplet inte faller långt från trädet, och det är inga undantag i vår svenska i kungafamilj. Trots att en vardag på slottet med olika uppdrag ser annorlunda ut så hindrar det inte Estelle från att gå i pappa Daniels fotspår när det gäller intresset för idrott. När prins Daniel anordnade idrottens dag i Hagaparken i söndags dök Estelle upp med hockeyhjälm och klubba. 
– Jag tror mycket på det sociala arvet, att barn gör som vi föräldrar gör, säger prins Daniel som vill få barn att röra på sig mer. 

Prins Daniel Westling har alltid haft ett brinnande intresse för träning och hälsa, och därför tycker han att det är viktigt att barn får röra på sig. Tillsammans med Riksidrottsförbundet anordnade han i söndags Idrottens dag i Hagaparken i Stockholm. 

Foto: Stina Stjerkvist/TT

Under idrottens dag fick barnfamiljer komma och välja mellan 58 olika sporter att prova på, och bland alla idrottsintresserade fanns lilla prinsessan Estelle som ville testa hockey. 
– Jag tror mycket på det sociala arvet, att barn gör som vi föräldrar gör. Det är lockande att sitta inne med allt utbud som finns bakom skärmen. Men jag tror att går man ut med barnen så rör de på sig. Det är det det handlar om, det behöver inte handla om idrott, säger Daniel Westling till Expressen

Foto: Kungahuset.se

Estelle har tidigare visat stort intresse för sport, precis som sin pappa. Under ishockeymatchen mellan Sverige och Finland i Euro Tour Games 2016 var Estelle eld och lågor på läktaren. 

Foto: Sören Andersson/TT

Under idrottens dag i söndags tog Estelle på sig hockeyhjälm och klubba över sin randiga klänning och klev in på isen, det berättar Expressen.  

Det är underbart hur vissa intressen går i arv. Prinsessan Estelle är en sån häftig liten tjej, dela gärna om du också tycker det.