Prins Daniels starka budskap till ungdomarna – ”Var inte rädda”

Prins Daniel har alltid brunnit för företagande och entreprenörskap.

Nu samlar prinsen unga från hela landet till en inspirationsdag och hade ett viktigt budskap med sig.

För tredje året i rad samlades unga entreprenörer i Stockholm när till Prins Daniels entreprenörsdag.

Tanken med dagen är att inspirera unga entreprenörer, bygga nätverket och olika talare delade med sig av sina erfarenheter.

Prins Daniel själv hälsade alla välkomna och hade ett viktigt budskap till de unga entreprenörerna – om att inte vara rädda för att prova sina vingar och inte vara rädd för att misslyckas.   

– Många pratar om att skapa arbetstillfällen men få pratar om vilka som verkligen gör det – ni entreprenörer. [ … ] Det har aldrig varit lättare att starta företag, att nå ut och varit billigare att marknadsföra sig. Trots det är det allt för många unga som inte tar steget på grund av rädslan att misslyckas, sa prins Daniel  

– Därför är jag glad över att tillsammans med IVA, våra inspiratörer, mentorer och våra finansiärer kunna köra programmet Prins Daniels Fellowship där vi bland annat låter elever vid gymnasieskolor träffa inspiratörer.”

Lina Gebäck, Jacob de Geer, Ashkan Pouya och Elin Kling var några av de erfarna entreprenörer som talade för de unga entreprenörerna.

Prins Daniel träffade bland annat de talangfulla bröderna Josef och Jakob El-Zein som driver en av världens största sportkanaler på Youtube – SkillTwins.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Väldigt bra initiativ av duktiga Prins Daniel – dela gärna om du håller med!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.