Prins Daniels starka hyllning – till polisen: ”Fylls alltid med beundran och respekt för de poliser vi möter”

Prins Daniel höll tal för landets nya poliser.

Då passade han på att berätta om sina upplevelser med kronprinsessan Victoria.

Det var på måndagen som prins Daniel fanns på plats för att hålla ett tal till de nya polisassistenter som nu påbörjat sin tjänstgöring i Polismyndigheten.

Prinsen tog då till orda – och avslöjade hur han själv och kronprinsessan Victoria upplevt sina personliga möten med ordningsmakten.

Foto: Johan Nilsson / TT

Coronapandemin har så klart kastat om även polisens examinationer och ceremonier. Det påverkade i år de nyutexaminerade polisassistenterna, som nu ska ut i tjänstgöring runtom i landet.

Därför blev det i år mindre ceremonier för de nya polisassistenterna – och de fick en speciell hälsning direkt från kungahuset.

Prins Daniel skickade en videohälsning till de blivande poliserna. Han hyllar polisens arbete – och berättade också öppenhjärtigt om sina egna möten med blåljuspersonalen.

”Kronprinsessan och jag har haft privilegiet att besöka många polisverksamheter i flera delar av vårt land. Vi fylls alltid med beundran och respekt för de poliser vi möter. Vi vet att allmänheten ställer stora krav på er, men vi vet samtidigt att ni ställer minst lika höga krav på er själva”, sade prinsen i sitt tal.

Dela gärna vidare prinsens ord!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required