Prins Daniels tårfyllda hyllning till Kronprinsessan Victoria: ”Otrolig värme”

I en intervju med SVT, inför Kronprinsessan 40-årsdag, pratar Prins Daniel om kärleken till sin hustru. Han pratar om hennes värme och medmänsklighet – och kan inte hålla tårarna tillbaka.

– Hon får verkligen människor att känna sig sedda och har en positiv kraft som skapar en otrolig stämning. Det handlar inte bara om officiella uppdrag, det är hennes DNA och natur, säger Prins Daniel till SVT.

Inför Victorias 40-årsdag den 14:e juli är det många som vill hylla vår Kronprinsessan. En av dessa är maken Prins Daniel. Och när han för SVT pratar om kärleken till sin hustru blir hans ögon fyllda med tårar.

– Det finns en otrolig värme som jag tycker skapar den här personen, säger prins Daniel till SVT.

Han beskriver hennes värme som unik, och berättar om när de var i Afrika och träffade barn som var sjuka i hiv och aids. Victoria bar runt på alla barn och visade en sådan ömhet och kärlek trots att många kanske ryggat tillbaka på grund av barnens sjukdomsbild.

– Hon sparade den blusen hon hade på sig. Efter lager av lager av sådana starka möten blir man en speciell person. Jag tycker att det säger mycket om henne och den otroliga person hon är, säger prins Daniel till SVT, och rörs till tårar.

Kate Gabor/Kungahuset

Gilla och dela om du också tycker att vår Kronprinsessa är en varm och kärleksfull människa!