FOTO: Wikipedia/TT Nyhetsbyrån

Prins Harry och Meghan vill göra barnet till vegan – drottningen vägrar

Det råder heta diskussioner i det brittiska kungahuset.

Det med anledning av prins Harry och Meghan Markles planer på att ge barnet vegankost – något som drottning Elizabeth säger blankt nej till, rapporterar sajten Woman’s Day.

FOTO: Wikipedia

Det kan inte ha undgått någon att prins Harry och Meghan Markle väntar sitt första barn. Förlossningen beräknas äga rum i slutet av april eller i början av maj, men det exakta datumet är okänt – likaså barnets kön och var Meghan ska föda.

Vill ge barnet vegankost – drottningen vägrar

Enligt news.com.au har Meghan utvecklat ett stort intresse för veganism vilket tar sig uttryck i att hon enbart äter växtbaserad mat. Detta ska även ha inspirerat prins Harry till att äta mindre kött och mer grönt.

En källa inom det brittiska kungahuset uppger att hertiginnan planerar att uppfostra hennes kommande barn på vegankost. Men detta kommer aldrig drottning Elizabeth tillåta.
– Drottningen tänker inte gå med på det, säger källan till Woman’s Day.

FOTO: Wikipedia

”Accepteras inte av monarkin”

Källan avslöjar vidare för Woman’s Day att hertiginnan ständigt tänjer på gränserna för vad som anses accepterat inom det brittiska kungahuset.

Till exempel ska hon redan ha inrett en vegansk och könsneutral barnkammare i huset.
– Meghan verkar inte ha mycket till övers för de kungliga traditionerna, men att uppfostra barnet som vegan kommer helt enkelt inte att accepteras av monarken, säger källan enligt sajten Woman’s Day.

FOTO: Wikipedia

Vad tycker du om det här? Är det rätt av drottningen att sätta ner foten mot parets planer på att uppfostra barnet på vegankost? Kommentera gärna artikeln på Facebook!