Prinsessan Dianas brorsdotter har växt upp och hon ser precis ut som sin faster

Prinsessan Diana är en av de mest berömda kungligheterna genom tiderna. 

Diana Frances Spencer var visserligen redan ättling till flera engelska regenter såsom Karl I, Karl II och Jakob II, men blev känd för hela världen när hon gifte sig med prins Charles.

Dianas pappa hette Edward John Spencer och med sin hustru Frances Ruth Burke-Roche fick han fem barn, varav Diana var näst yngst i syskonskaran. 

Medan Diana hamnade i strålkastarljuset efter giftermålet med prins Charles, fortsatte hennes familj med sina betydligt mindre påpassade liv. 

Till exempel Dianas tre år yngre bror, Charles, som gifte sig med Victoria Lockwood, en före detta modell. Tillsammans fick paret fyra barn.

Deras äldsta dotter, Lady Kitty Eleanor Spencer, höll sig utanför rampljuset under en lång tid och studerade på universitetet i Kapstaden, Sydafrika.

Kitty pluggade bland annat psykologi, politik och engelsk litteratur.

På senare år har hon dock fått allt mer uppmärksamhet och det är omöjligt att bortse från det faktum att hon är väldigt lik sin bortgångna faster, prinsessan Diana.

© Media / Rick

Prinsessan Diana var en av världens mest berömda kungligheter och hon stod alltid i rampljuset, ända fram till din död 1997. 

Men hon var lika mycket mamma, till barnen William och Harry. I sin roll blev hon känd för sitt mod, sitt naturliga sätt och sitt välgörenhetsarbete.

Det var ingen slump att Diana för ”folkets prinsessa”. 

© Facebook / Diana, Princess of Wales 1961-1997

Diana hyllades också för sin klädstil, för många kvinnor var hon en självklar modeikon – alltid med ett stort leende på läpparna.  

Men det var inte bara en fin fasad – prinsessan Diana var också en hårt arbetande kvinna och hennes karisma och medkänsla gjorde stort avtryck på allmänheten. 

© Media / Nick Parfjonov

Prinsessan Diana blev en prinsessa för vanliga människor och det var tydligt hur Diana använde sin position för att hjälpa andra, som inte var lika lyckligt lottade. 

Den brittiska kungafamiljen var kända för att leva ett liv i lyx, totalt bortkopplade från verkligheten. Dianas hjälpte till att bryta ned denna barriär, mellan hovet och folket. 

© Instagram / @kitty.spencer

Idag, 20 år efter Dianas tragiska död, har Dianas systerdotter fått en liknande roll.

Kitty Spencer använder ofta sina sociala medier för att visa att hon är som vilken kvinna som helst, trots hennes bakgrund och nära band till brittiska kungahuset. 

Under en lång period levde Kitty ett väldigt anonymt liv, långt ifrån strålkastarljuset.

Det fanns bara några offentliga bildserier från när Kitty var barn och många undrade hur det hade gått för Dianas brorsdotter. 

© Instagram / @kitty.spencer

Men precis som sin faster, prinsessan Diana, lägger Kitty mycket av sin tid på välgörenhet.

Enligt Vanity Fair är hon ambassadör för Centrepoint, en organisation som hjälper hemlösa och som även prins William är engagerad i. 

Kitty jobbar också lite som modell, men hon försöker att inte ta det hela på för stort allvar.

© Instagram / @kitty.spencer

Och med sina blonda lockar, tydliga ansiktsdrag och fantastiska blå ögon är det omöjligt att inte notera likheterna mellan Kitty och hennes faster. 

Eftersom de liknar varandra på många olika områden, är det nästan som att Kitty är Dianas bortglömda tvillingsyster, på något sätt. 

© Instagram / @kitty.spencer

Det är väldigt många som uppmärksammat likheterna, framför allt på Kittys Instagramkonto.

”Jisses, hon har verkligen prinsessan Dianas blå ögon! Så vacker och elegant!”, skriver en person.

© Provided by Nyheter365

Eftersom Kitty var bara 7 när hennes faster dog, men de saker hon kommer ihåg är överväldigande positiva.

”Jag var väldigt ung när hon dog och har bara några få minnen. Men de är väldigt speciella och glada minnen, jag är lyckliga att jag har dem”, berättar Kitty för Daily Mail.  

© Provided by Nyheter365

Ser du likheten mellan prinsessan Diana och hennes brorsdotter?

Dela gärna på Facebook om du håller med och om du tror att Diana hade varit väldigt stolt över Kitty!