Prinsessan Estelle gjorde succé i Slottskyrkan i moster Madeleines jacka.

Igår torsdag var det dags för Te Deum i Slottskyrkan i Stockholm, en tacksägelsegudstjänst som ägde rum med anledning av den kungliga nedkomsten på onsdagskvällen. I kyrkan var stora delar av kungafamiljen samlad och den som stal showen var prinsessan Estelle som gjorde entré hand i hand med pappa prins Daniel. Och det prinsessan Estelle bar i kyrkan visade sig vara en riktig släktklenod.

Lill-sessan bar en rosa jacka när hon klev in i Slottskyrkan med anledning av tacksägelsegudstjänsten efter prins Oscars födsel. Och jackan hon hade på sig, som är av märket Marie-Chantal, har hon lånat av moster prinsessan Madeleine.

– Jag kan tänka mig att Estelle var väldigt stolt över att få bära prinsessan Madeleines tidigare jacka eftersom de gillar varandra väldigt mycket, berättar barnklädesexperten Johanna Engberg för Expressen.

Jackan bar prinsessan Madeleine när hon var i samma ålder som Estelle och även kronprinsessan Victoria hade en likadan jacka när hon var liten. Men den jacka Estelle bar var alltså moster Madeleines gamla som vi misstänker att lill-sessan hittat i Madeleines garderob.

– Jag vill berömma Daniel och Victoria för att Estelle fortfarande får ha den sköna lilla fina jackan från favoritmostern, absolut, säger Johanna Engberg.

Under jackan bar Estelle en klänning som också den är av märket Marie-Chantal, den hade hon dock inte lånat av moster.

– En sån här högtidlig dag är det klart att finklänningen ska på säger Johanna Engberg till Expressen.

Såhär såg lill-sessan ut i kyrkan:

SÅÅ gulligt!

Publicerat av Svensk Damtidning den 3 mars 2016

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.