Prinsessan Estelles sagosvan hittad halshuggen: ”Det är vandalism”

Prinsessan Estelle gjorde officiell kunglig debut när hon gästade Linköping tillsammans med mamma kronprinsessan Victoria och pappa prins Daniel våren 2014.  

Då fick Estelle en liten sagosvan i trä uppkallad efter sig av kommunen – och sedan den dagen har den stått i en park. 

Men nyligen blev den vandaliserad – och halshuggen. 

– Det är vandalism, någon verkar ha brutit sönder den, säger kommunens driftingenjör till Corren.

Prinsessan Estelle besökte sitt hertiginnedöme Östergötland våren 2014 och gjorde då officiell kungadebut när bland annat en ny sagostig invigdes.

Dessutom avslöjade Linköpings kommun att Estelle fått en egen sagosvan uppkallad efter sig – en svan som Estelle också fick prova på. 

© Vilhelm Stokstad/TT

Men de senaste dagarna har svanen varit halshuggen. En polisanmälan om skadegörelse har upprättats och delarna efter svanen har plockats upp. 

– Jag kan inte tänka mig att den vandaliserats förr. Skadegörelse händer ju tyvärr, men den här är så ny, säger Reidar Danielsson, miljöchef på Linköpings kommun, till Corren

Han säger till TT att svanen nog kommer återbyggas, men att det nog behövs en dialog med konstnären som skapat den först. 

Foto ovan: Vilhelm Stokstad/TT

Så här får det bara inte gå till! Dela om du också hoppas att de får tag i vandalerna som förstör för andra – och har du sett någonting får du gärna meddela polisen. 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.