Prinsessan Madeleine: ”För mig är det viktigt att de får en svensk uppväxt”

Sedan flera år tillbaka bor svenska prinsessan Madeleine i London där hon uppfostrar sina barn Leonore, 3, och Nicolas 1. Men trots livet utomlands och en brittisk/amerikansk make så väljer hon att uppfostra sina barn enligt svenska traditioner, nu berättar hon hur hon gör. 
– Det är viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands, säger prinsessan Madeleine. 

Även om London är prinsessan Madeleines, maken Chris O´Neil och barnens hem så är de starka banden till Sverige något som Madeleine vill föra vidare till sina små. 

När Expressen träffar prinsessan på hemmaplan i London berättar hon att hon tillbringar så mycket tid som möjligt med sina barn, och att hon har en strategi för att få dem att stärka sin relation till Sverige. 
– För mig är det viktigt att prata om Sverige med dem, pusha på med det svenska språket. Det är viktigt att de får en svensk uppväxt trots att vi bor utomlands. Vi har en svensk barnflicka till exempel och svenskan är en stor del i vårt liv, säger hon till Expressen. 

Facebook/PrincessMadeleineOfSweden

Prinsessan Leonore, som fyllde tre år igår, har precit börjat på dagis, men Madeleine är fortfarande mån om att få mycket tid med sin dotter. 
– Men hon behöver mycket stimulans! Det har varit jättebra, men hon går bara mellan 9 och 12 än så länge. Så det är rätt korta dagar, det blir ändå en stor del av dagen som måste fyllas med aktiviteter och stimulans, säger hon. 

När Leonore inte är på dagis tillbringar hon mycket tid med mamma och lillebror utomhus, bland annat i lekparken även om det är dåligt väder, något prinsessan Madeleine ser som typiskt svenskt att göra. 

Facebook/PrincessMadeleineOfSweden

För Expressen berättar prinsessan Madeleine om varför hon delar med sig av bilder på barnen på hennes officiella Facebooksida. 
– Jag gör det ju också för att svenska folket ska få följa Leonore och Nicolas och ta del av deras liv. Men också för att undvika paparazzis som jagar oss. Och då känner vi att hellre att vi lägger ut en bild som jag och Chris tycker är okej och är bekväma med, än att vi blir jagade på stan och att det tas bilder av Leonore och Nicolas som vi inte vill, säger hon. 

Facebook/PrincessMadeleineOfSweden

Förutom att Leonore, 3, och Nicolas, 1 får lära sig svenska och svenska traditioner så är de ofta i Sverige hos sina släktingar i kungahuset. Dela gärna om du vill se mer av kungafamiljen i ditt flöde.