Prinsessan Madeleine kommer hem till Sverige – här är hennes nya uppdrag på hemmaplan

Välkommen hem, prinsessan! 

Till vardags bor Madeleine tillsammans med familjen i London. 

Men nu står det klart att hon gör ett tillfälligt gästspel i Sverige – och har ett viktigt uppdrag framför sig. 

© Wikimedia commons

Nu kommer prinsessan hem till Sverige. Madeleine ska nämligen inviga EM i ridsport som avgörs i Göteborg i augusti. 

Prinsessan Madeleines intresse för hästar är väldokumenterat och hon har i intervjuer ofta talat om kärleken till djuren och hur mycket hästarna betytt för henne. 

– Väldigt mycket. Jag har pratat mycket med Chris om det, att om Leonore tycker det är kul, vill jag gärna vill att vi uppmuntrar det. Man får fötterna nere på jorden som en hästtjej. Man lär sig tidigt att ta ansvar och att ibland ta i lite med hårdhandskarna. Jag tror att det är viktigt för flickor, i dagens läge, att kunna säga ifrån. Man lär sig också en ömhet och repekt för andra varelser genom att umgås med djur, sa hon i SVT:s Året med kungafamiljen

– Vi är oerhört glada och hedrade över att prinsessan Madeleine har tackat ja till att komma till invigningen på Ullevi. Det är mycket roligt med kungafamiljens stora intresse för ridsporten, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet i ett uttalande. 

Och prinsessans intresse för sporten kanske kan gå i arv även till lillprinsen. 

I höstas publicerade hon nämligen den här bilden på lille prins Nicolas i Hovstallet. 

”Kärlek vid första ögonkastet”, skrev Madeleine till bilden. 

Prinsessfamiljen bor till vardags tillsammans i London sedan ett par år tillbaka. Efter det fruktansvärda terrordådet i Stockholm i fredags höll Madeleine tillsammans med sin make Chris O’Neill i London en tyst minut för att hedra offren. 

”För att hedra offren kommer jag hålla en tyst minut i dag. Vi kan alla visa deltagande genom att ha dem i våra tankar och böner…”, skrev hon på sin Facebooksida.

– Hon är mycket, mycket tagen av händelserna i Stockholm och följer det noggrant. Jag har varit i kontakt med henne flera gånger där hon frågar hur stämningen är, sa Margareta Thorgren, hovets presschef, i måndags till Expressen.

Men nu står det alltså klart att Madeleine kommer hem till Sverige tillfälligt i sommar. Jag tycker det är så kul att prinsessan kommer hem! Dela gärna med dig av nyheten om du håller med!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.