Prinsessan Madeleines oväntade besked inför dopet av lille Oscar.

I dag, fredagen den 27 maj, döps prins Oscar i Slottskyrkan. På plats är kungligheter och vänner från hela världen. De flesta väntade, men också en del oväntade. Som prins Nicolas. När gästlistan nu blivit officiell var det en överraskning som få väntat sig från prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Självklart kommer lillsessorna Estelle och Leonore! Men att lille prins Nicolas, som inte ens hunnit fylla 1 år, nu ska deltaga i dopceremonin var en överraskning. Inte minst för mormor Silvia som tidigare uttryckt en viss tveksamhet kring att de allra minsta medlemmarna av familjen skulle orka med ett långt, direktsänt dop.
– Tänk, vi har diskuterat det så mycket. Men de är ju ganska så små, sa drottning Silvia till Expressen vid ett tidigare tillfälle.

madeleine
Facebook

Men klockan 12:00 i dag när alla blickar mot Slottskyrkan i Stockholm kommer alltså alla de minsta medlemmarna av kungafamiljen att vara på plats. Ja, nästan alla. Lille prins Alexander som föddes så sent som för två månader sedan kommer inte att vara med – och göra sin officiella debut. Det är ännu oklart när den kommer att ske.
– Vi får se. Det beror på. Det kan bestämmas kort inpå, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet, till Expressen.

Gilla gärna för fler nyheter om vår kungafamilj i ditt flöde!