Prinsessan Madeleines vädjan: ”Snälla…”

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia ställer upp i en ny och exklusiv TV-dokumentär.

Inför premiären har Madeleines ett viktig budskap, som hon nu delar med sig av på sociala medier.

Det är den kände tv- och journalistprofilen Roger ”Royal Roger” Lundgren som ligger bakom den nya dokumentären. Han har genom åren bland annat gjort sig känd i stora direktsändningar i SVT då han kommenterat kungliga tillställningar.

Här poserar Roger (mitten) tillsammans med bland andra drottningen och prinsessan Madeleine.

Inför programmets premiär, som skedde i söndags kl 20.30 i TV8 och på Viaplay, har både Madeleine och Roger, som tv-dokumentärens producent, talat sig varma om initiativet.

Dokumentärserien heter ”Barnens drottning” och följer drottning Silvias och prinsessan Madeleines arbete i hela världen via Childhood.

– Serien är viktig! I Sverige uppger vart femte barn att de upplever olika former av övergrepp under uppväxten. Det måste vi ändra på och det är därför vi gjort denna serie, skriver ”Royal Roger” på Instagram.

Nu uttalar sig även prinsessan Madeleine om serien! Hon hyllar sin mors arbete.

– Jag tycker att mamma på så fint sätt har använt just den rollen som du har som drottning. Där känner jag själv att om man kan använda sin titel till att belysa så viktiga frågor, säger prinsessan Madeleine i klippet som hon lagt upp på Instagram.

Hon fortsätter:

– Det är fantastiskt att man kan göra det på det sättet och lyfta och sätta fokus. Det är inte självklart, det krävs mod och kraft att göra det, det har mamma gjort på ett fint sätt.

I en text under klippet har Madeleine dessutom skrivit ”snälla titta!”.

Här kan man se ännu ett videoklipp från serien:

”Barnens drottning” visas söndagar 20.30 i TV8 och finns att se i sin helhet på Viaplay.

Dela gärna vidare om du också uppskattar Silvias och Madeleines arbete för utsatta barn.