Prinsessan Sofia kliver in i vården – för att avlasta personalen i coronakrisen

Prinsessan Sofia kliver in i vården, skriver tidningen Mitt i.

Hon har gått en snabbkurs och väntas nu delta i arbetet som stödpersonal.

Hovet bekräftar att prinsessan gått kursen – och att hon nu kommer att arbeta som stödpersonal på Sophiahemmet i Stockholm, skriver Svensk Dam.

Detta för att avlasta den just nu hård prövade personalen inom sjukvården.

– Det är en tre dagar lång sjukvårdsutbildning och hon gick den i förra veckan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Prinsessan Sofia har gått snabbutbildning i hemlighet

Prinsessan Sofia har gått en snabbutbildning som från början först och främst var tänkt för permitterad SAS-personal. Men nu visar det sig alltså att även det svenska kungahuset fanns representerat i skolbänken.

Foto: Linda Broström/Kungl hovstaterna

Det är på Sophiahemmet som prinsessan Sofia kommer att tjänstgöra. Hovet bekräftar att prinsessan kommer arbeta ”rent praktiskt” på Sophiahemmet – mitt under coronakrisen.

– Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen, säger Margareta Thorgren.

Sophiahemmet har ingen coronavård på sjukhuset i skrivande stund. Här har man nu ställt om sina resurser till förfogande till Region Stockholm under den pågående pandemin. Numera avlastar man akutsjukhusen i Stockholm inom området akut frakturkirurgi.

”Det handlar i första hand om patienter med frakturer som behöver opereras inom någon vecka från frakturdatum”, skriver Sophiahemmet på sin hemsida.

– Vi befinner oss i ett exceptionellt läge och då är det självklart för oss att vi alla måste hjälpas åt, säger Marie Wickman Chantereau, chefsläkare på Sophiahemmet.

STOCKHOLM 20200331 Flygpersonal p SAS inledde denna veckan utbildning vid Sophiahemmet till jobb inom vÂrden efter att blivit frist‰llda i ˆverseende av kursledaren och sjukskˆterskan Carola Hellman Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT

Dela gärna vidare denna nyhet om du tycker det är nobelt av prinsessan Sofia att ställa upp för sjukvården i dessa tider!