Prinsessan Sofia visar stolt upp sonen Alexanders present till henne – inför alla

Här visar prinsessan Sofia upp presenten från sonen på officiella uppdraget – inför alla!
Enligt Svensk damtidning hade hon nämligen på sig en present som hon fått av sonen prins Alexander.

När det kommer till presenter finns det någonting som är överlägset allt annat för nästan alla föräldrar. Nämligen de presenter som barnen själva har gjort.

Även för en stolt prinsessa och mamma gäller så klart detta, och i veckan visade Sofia upp vad hennes och prins Carl Philips lille prins Alexander, 3 år, hade tillverkat åt henne.

Inför alla kameror poserade hon stolt.

Det var på torsdagen som Sofia var på officiellt uppdrag för kungafamiljen. Dalkullan som vann Carl Philips hjärta välkomnades av Entreprenörforums vd Johan Eklund vid Näringslivets Hus. På schemat stod ett tal vid konferensen ”Filantropi, företagande och forskning – så nås FN:s globala mål”. Det var ju dessutom FN-dagen under torsdagen.

STOCKHOLM 20191024 Prinsessan Sofia anländer till Näringslivets Hus för att tala under Entreprenörsforums konferens ”Filantropi, företagande och forskning-så nås FNs globala mål. Foto: Janerik Henriksson / TT

Och prinsessan Sofia är som bekant inte den första medlemmen av kungafamiljen som visar sitt engagemang i dessa frågor. För tre år sedan blev kronprinsessan Victoria ambassadör just för FN:s globala mål.

− Jag är mycket hedrad att få uppdraget att vara en av 16 ambassadörer för Agenda 2030. Frågorna som FN:s utvecklingsmål belyser är avgörande för världen. Jag hoppas kunna bidra i det viktiga arbetet framöver, sade kronprinsessan Victoria då i ett pressmeddelande från hovet.

När Sofia deltog i konferensen visade hon enligt Svensk damtidning upp detaljen som hon fått från sonen. Titta på bilden här nedan. Kan du identifiera presenten som Alexander ska ha gjort själv till sin mamma?

Inte? Ta då en titt på den här bilden. Inför alla fotografer poserar prinsessan med Entreprenörforums vd.

STOCKHOLM 20191024 Prinsessan Sofia tas emot av Entreprenörforums vd Johan Eklund till Näringslivets Hus för att tala under Entreprenörsforums konferens ”Filantropi, företagande och forskning-så nås FNs globala mål. Foto: Janerik Henriksson / TT kod 10010

Se efter här nedan när vi zoomat in presenten från Alexander: Ett egengjort armband bara till mamma!

Så gulligt av Sofia att bära detta på officiella sammankomsten. Det gjorde säkert Alexander glad! Kanske har 3-åringen ärvt den kreativa ådran från pappa Carl Philip som lanserat egna kollektioner av olika slag. Redan 2003 utbildade sig prinsen i grafisk design vid Forsbergs skola i Stockholm.

TROSA 20180823 Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Alexander närvarar vid invigningen av Södermanlands läns dopgåva en stig och utkiksplats vid Gisesjön i Nynäs naturreservat. Foto Jonas Ekströmer / TT

Dela gärna vidare inlägget om du också tycker detta är gulligt gjort.

TV: Prins Carl Philip genom tiderna