Prinsessan Sofias beslut – bryter upp med Paolo Roberto

Efter Paolo Robertos tv-erkännande om sexköp.

Nu bryter prinsessan Sofia och prins Carl Philip med tv-profilen.

Prinsparet kapar nu banden, skriver Svensk Dam.

Det var i fredags som tv- och matlagningsprofilen Paolo Roberto valde att gå ut i TV4 och berätta att han köpt sex. Nu väljer prins Carl Philip och prinsessan Sofia att kapa sina band med profilen, vilket Svensk damtidning var först med att uppmärksamma.

I ett uttalande säger Essi Alho, som är verksamhetsansvarig på Prins Carl Philips och prinsessan Sofias stiftelsen, följande till tidningen:

– Stiftelsen har valt att plocka bort Paolo Roberto ur kampanjmaterialet för Dyslexialand. Han har självmant berättat om händelserna vilka inte går i linje med stiftelsens verksamhet och värdegrund.

Paolo Roberto har tidigare setts på stiftelsens hemsida med namn och bild

– Jag har köpt sex, sade han i en intervju med journalisten Jenny Strömstedt i TV4.

STOCKHOLM 20140115 Arkivfoto: Paolo Roberto, programledare i ”Farmen” 2015. Foto: Claudio Bresciani / TT

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra… Aldrig varit så lycklig. Livet blommar. Då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit olika typer… Det har varit våld, väldigt mycket våld. Och den här gången lyckades jag då hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns. På något sätt döva det här hålet som finns hos mig, fortsatte Roberto.

Efter uttalandet väljer nu alltså prinsparet att ta bort Roberto som ett av kungligheternas alla ansikten utåt för deras arbete.

STOCKHOLM 20191022 Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia deltar vid presentationen av en rapport om näthat. Foto: Jessica Gow / TT