Silvias hyllning: ”Victoria kommer att bli en bra drottning”

Det har gått mer än 43 år sedan kung Carl XVI Gustaf tog över tronen i Sverige – och på senare år har det börjat spekuleras i när han kommer att lämna över till Sveriges tronarvinge, kronprinsessan Victoria.

I en intervju med brasilianska O Globo, som Expressen har skrivit om, konstaterar nu drottning Silvia att kronprinsessan kommer göra utmärkt ifrån sig i det stundande uppdraget.

– Hon kommer att bli en bra drottning, säger drottning Silvia till brasilianska O Globo.

Kronprinsessan Victoria föddes den 14 juli 1977. Då tillät successionsordningen endast manlig arvsrätt till tronen – men ända sedan en grundlagsändring den 1 januari 1980 har kronprinsessan Victoria varit Sveriges tronarvinge.

Så småningom kommer det vara dags att ta över som statschef i Sverige och i en intervju med brasilianska O Globo har drottning Silvia nu fått frågan om kronprinsessans förberedelser och hur hon tror att den kommande regenten kommer att bli som drottning.

– Som mamma tycker jag såklart att Victoria är en perfekt person, med stor medkänsla, stort hjärta, och som är intelligent. Hon kommer att bli en bra drottning. Hon är en bra mamma och en bra person, säger drottning Silvia till O Globo.

Det är inte den enda hyllningen som kronprinsessan Victoria har fått för sitt ledarskap på senare tid. Efter fredagens fruktansvärda terrordåd i Stockholm besökte kronprinsessan Drottninggatan för att hedra offren – och efter ett starkt tal strömmade lovorden in.

”Sverige har visat världen hur man möter hat med värdighet och medkänsla. Jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna när jag såg den här bilden men jag är så tacksam över att ha Sverige i mitt liv. All heder åt den framtida drottningen, hon har visat riktigt ledarskap inför sitt folk”, skriver bland annat Symposium Stockholms grundare Natalia Brzezinski på Instagram.

Bildkälla: Peter Knutson, Kungahuset.se/Kungahuset.se

Dela vidare om du också tror att Victoria kommer att bli en bra drottning!