Silvias och Madeleines nya besked – efter tragiska dödsfallet

I juni omkom kungaparets vän Anki Wallenberg, 68 år gammal, i en båtolycka.

Tidigare var det sagt att ingen från kungafamiljen skulle närvara.

Men när Anki Wallenberg begravdes på torsdagen var drottning Silvia och prinsessan Madeleine på plats för att ta farväl av sin vän, rapporterar Expressen.

Det var den 15 juni som Anki Wallenberg, tidigare gift med affärsmannen Peder Wallenberg, omkom i en båtolycka på Genèvesjön i Schweiz.

Anki Wallenberg har varit vän med kungafamiljen sedan 1980-talet, skriver Expressen. Prinsessan Madeleine ska även ha bott hos henne under tid i början av 2000-talet. Hon var också gäst på Madeleine och Chris bröllop.

Första beskedet från Hovet var att kungafamiljen inte skulle närvara på begravningen.

– Det är oerhört tråkigt det som har inträffat. Kungafamiljen har skickat kondoleans tidigare och kommer att vid begravningen skicka blommor och hälsning, sa Margareta Thorgren till Expressen.

Foto Claudio Bresciani / TT. Prinsessan Madeleine och drottning Silvia, bilden tagen 2015.

Hovets nya besked

Men dagen innan kom ett nytt besked från Hovet.

– Både drottning Silvia och prinsessan Madeleine kommer att vara med på Anki Wallenbergs begravning, säger hon till tidningen.

Enligt Expressen ska Anki Wallenberg ha varit ute på en segeltur när det drog upp till storm. Segelbåten kapsejsade och sjönk. En vän som befann sig på båten överlevde, men Anki Wallenberg drunknande.

Ett 100-tal gäster förväntades komma till begravningsceremonin som ägde rum i Dalarö Kyrka i Stockholms skärgård.

Anki Wallenberg blev 68 år.

Vila i frid.