Skolstart för kungahusets minstingar – nu börjar barnen i förskola

Att uppleva den där nervositeten inför första skoldagen får även kungabarnen göra. I höst är det skolstart för tre av kungahusets minstingar, nämligen Carl Philips och Sofias son prins Alexander, 1, och Madeleines och Chris barn Leonore, 3, och Nicolas, 2. 

Det är skolstartstider överallt, även för kungligheterna. I höst ska prins Carl-Philip och Sofias son, prins Alexander, 1, börja förskolan, och det gör även hans kusiner. 

Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Prinsessan Madeleines dotter Leonore, 3, går redan förskol i London, där familjen bor, men eftersom att de är i Sverige så ofta så kommer Leonore att även gå i skolan i Sverige. Samma sak blir det för hennes lillebror Nicolas, som börjar förskolan nu i höst, det berättar hovet i ett pressmeddelande.  

Foto: Brigitte Grenfeldt, Kungahuset.se

Vilka förskolor det är vill hovet hålla hemligt, men anledning av säkerheten för barnen. 
”Kungafamiljen sätter stort värde på den hänsyn som svensk media visar de kungliga barnen i privata sammanhang. Detta bidrar till en trygg miljö för barnen, kamrater och deras familjer”, skriver hovet i pressmeddelandet.

Vad roligt att följa minstingarna i kungafamiljen, de är trots allt vår framtid. Dela gärna om du vill se mer av kungafamiljen i ditt flöde.