Svenska folkets kritik – efter kronprinsessan Victorias nya beslut: ”Tänk på era barn”

I coronatider är det mycket att tänka på, när det kommer till att skydda sig från viruset.

Nyligen lade kungahuset upp en bild på kronprinsessan Victoria och prins Daniel, men en detalj får flera följare att se rött.

Sedan en tid tillbaka vistas inte kungen och kronprinsessan Victoria vid samma evenemang till följd av coronaviruset.

SÄLEN 20200112 Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria på Folk och Försvars rikskonferens på Högfjällshotellet i Sälen. Foto Henrik Montgomery / TT

För kungahuset har det varit viktigt att skydda kungafamiljen från att smittas och därmed har det också varit en. viktig åtgärdan att hålla de ifrån varandra.

– Det är egentligen ett beslut som alltid ligger. Till exempel kungen och kronprinsessan flyger aldrig tillsammans utan det sker alltid separat. Och i det här fallet så gäller det ju att minimera riskspridning och också genom att separera statschef och blivande statschef. Det är också ett sätt om någon mot förmodan skulle bli smittad, så är det ju lämpligt att inte båda drabbas samtidigt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Kritik efter detaljen i bilden

Även om kungafamiljen försöker att hålla möten och sköta arbeten digitalt, har Kronprinsessan och prins Daniel ändå gjort besök som planerats enligt den kungliga kalendern.

Under onsdagen valde kronprinsessparet att göra en viktig punktinsats då de besökte den regionala sjukvårdsledningen i Region Stockholm för att visa sitt stöd till alla de som arbetar med att begränsa spridningen av coronaviruset.

Efter besöket lade kungahuset upp en bild från besöket, men det var en detalj som flera följare reagerade starkt på.

Följarnas chock efter bilden

Kritiken riktar sig mot kronprinsessparet som trots besked från Folkhälsomyndigheten inte håller det avstånd som rekommenderats.

”Jag kan tänka mig att alla tänkbara försiktigheter är tagna, men jag upplever det som lite märkligt att de ens “besökte” en plats och att det ser ut som att de står, i coronatider, lite för nära varandra. I övrigt, hurra för vårt Kronprinsesspar!”, skriver en person.

”Jag tycker kronprinsessparet ska ta en paus från plikterna nu i Coronatider! Var rädda om er Hälsa. Tänk på era barn om inte annat. Hälsan är viktig! Sköt om er fina, rara kungligheter!”, kommenterar en annan person.

”Stanna hemma och var ett gott föredöme för andra!”, uppmanar en annan.

”Ni borde inte vara där, snälla stanna hemma och var säkra”, tycker en tredje.

Vad tycker ni om kronprinsessparets beslut? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.