Foto: TT/Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Tråkiga nyheten från kungafamiljen – här är hovets förklaring

.

Hela familjen samlad.
Men kungafamiljen kommer inte med någon gemensam sommarhälsning i år.
Det bekräftar nu hovet för Hänt

Det har varit någonting som fans till kungafamiljen väntat på i sommartider.

Veckan efter Victoriadagen och firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland har hovet publicerat en bild på hela kungafamiljen samlad. År 2017 kom som bekant den här bilden, som gick i blå ton och som många kungavänner uppskattade mycket.

Sollidens slott, juli 2017
Kungafamiljen skickar en hälsning från Sollidens slott på Öland. Foto: Kungahuset.se

Men nu kommer en tråkig nyhet för alla som väntar på en bild från årets sommar.

Det blir nämligen ingen sommarhälsning i bildform från kungafamiljen i år. Det bekräftar nu hovet.

– Nej, den kommer inte. Det är ingen sådan i år, utan det är de sommarbilder som kommer sporadisk på sociala medier. Vi har inte någon gemensam bild som är tagen i sommar, säger hovets informationsansvarige Margareta Thorgren till Hänt.

Något egentligt svar på frågan varför det inte blir någon gemensam bild har hovet inte. Kungafamiljen var som bekant samlad på Öland i samband med Victoriadagen.

– Det är olika omständigheter så det är inga konstigheter. Vi tog inga bilder förra året heller, säger Margareta Thorgren.

I stället får alltså kungliga fans världen över hålla till godo med andra bilder som publiceras i sociala medier på vår svenska kungafamilj.

Den här bilden på kronprinsessan, prins Daniel och prinsessan Estelle togs exempelvis av Chris O’Neill i samband med Victoriakonserten.

View this post on Instagram

Under kvällen åkte Kungafamiljen hästanspänd kortege till Borgholms idrottsplats för att närvara vid ”Victoriakonserten” med anledning av Kronprinsessans födelsedag. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I samband med konserten samlades medel in till Radiohjälpens Kronprinsessan Victorias fond. Läs mer på @radiohjalpen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kronprinsessan delade också ut ”Victoriapriset” till skidskytten Hanna Öberg. Priset utdelas årligen till en eller flera idrottare som utfört extra meriterande bedrifter under året. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Musik framfördes av Benjamin Ingrosso, Arja Saijonmaa, Rickard Söderberg, Lina Hedlund, Kaliffa, Saga Hedlund Stenmarck och Isaac & The Soul Company. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ”Victoriakonserten” kan i efterhand ses på @SVT Play. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? (1): Herr Christopher O’Neill ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? (2-3): Pelle T Nilsson och Mattias Hellström/SPA

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Dessutom har vi ju också fått se Daniel och Estelle heja fram Sveriges fotbollslandslag under VM i somras.

Däremot har det kommit lite färre uppdateringar från prinsessan Madeleine, som ju är i Sverige just nu. Det senaste fotot på hennes Instagram-konto lades ut i mitten på juni då hon besökte organisationen Maskrosbarn.

Prinsparet önskade svenska folket en fin sommar för tre veckor sedan med denna bilden.

Vad tycker du om detta? Dela gärna vidare om du vill önska kungafamiljen en fin sommar!