Foto: TT/Kungl hovstaterna

Tunga beskedet för prins Daniel och mamma Ewa – på familjen Westlings viktiga dag

Den viktiga högtidsdagen kan familjen Westling inte fira tillsammans i år, skriver Svensk Dam.

Prins Daniel har ett speciellt band till sina föräldrar, Ewa och Olle. Han har flera gånger talat om kärleken till sin mor och far, och i en fråga som binder honom och pappa Olle samman har han arbetat särskilt mycket med.

Det var som bekant för elva år sedan som Daniel fick en ny njure inopererad som hade donerats av pappa Olle. Detta var någonting som uppmärksammades stort på den tiden, och sen dess har Daniel nyttjat den uppmärksamheten genom att lyfta frågan om donation och donationsregistret på dagordningen.

– De flesta som ser det här programmet har väl antingen telefonen i handen eller på bordet intill. Och då kan man bara ta telefonen och gå in på donationsregistret och så anmäler man sig, det tar bara några sekunder eller kanske en minut. Så fort går det. Och det handlar om att rädda liv, sade prins Daniel i programmet ”Året med kungafamiljen” som gick på SVT i vintras.

11 år sedan prins Daniels njuroperation

Då berättade han också att pappa Olle mått bra i alla år efter sin operation.

– Han mår bra kan jag berätta för dig, han har aldrig haft några problem, säger prins Daniel i ”Året med kungafamiljen”.

STOCKHOLM 2016-05-27 Olle Westling och Ewa Westling under prins Oscars dop i slottskyrkan på Stockholms slott på fredagen. Foto Claudio Bresciani / TT

Svensk damtidning uppmärksammar att det är på dagen elva år sedan prinsens lyckade njuroperation – och att Daniel brukar fira denna dag tillsammans med föräldrarna uppe i Ockelbo. Men det här året är ingenting som bekant som vanligt, med tanke på den rådande coronapandemin.

Med tanke på alla rekommendationer kommer det därför i år inte bli någon högtidsstund för Daniel hemma hos familjen Westling, enligt Svensk damtidnings uppgifter.

Under onsdagen står i stället ett videomöte med Prins Daniels Fellowship på schemat för prinsen, och mötet riktar sig till ungdomar som är nyfikna på entreprenörskap. ”Kanske pluggar du på gymnasiet eller så har du redan tagit studenten. Oavsett vilket så vågar vi lova en inspirerande sändning där du får möta riktiga entreprenörer som både delar med sig av sina erfarenheter och ger dig konkreta verktyg för hur du kan fixa ditt eget sommarjobb eller fila på en affärsidé!”, skriver Prins Daniels Fellowship som är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med prinsen, på sin hemsida.

Fotnot: På Socialstyrelsens hemsida kan man läsa mer om donationsregistret.

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Dela gärna vidare för att uppmärksamma denna för familjen Westling viktiga dag!