Victoria avslöjar: Oväntade knepet pappa kungen lärde henne som barn

Kronprinsessan Victoria är ute på sin långa vandring genom Sverige. Flera gånger i höst har hon vandrat i våra landskap – och snart är turen kommen till prinsessan Estelles hertigdöme: Östergötland.

Nu – i samband med vandringarna – avslöjar kronprinsessan själv hur hon som barn fick lära sig ett särskilt knep av pappa kungen.

Syftet för kronprinsessan är att uppleva olika delar av Sverige under olika årstider. Hon vill synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här, skriver Hovet på sin hemsida.

Spelat in filmer

Dessutom har kungahuset hittills spelat in egenproducerade filmer från vandringarna som Victoria gör med lokalbefolkningen.
Och det var under just en sådan – i Västerbotten nyligen – som kronprinsessan berättade för barnen vad hon själv fick lära sig som liten av sin pappa kungen.

Foto: TT

– Är det någon som ska med och gå? eller blir man själv i skogen? sade kronprinsessan när hon skojade med barnen.

”Fantastiskt roligt”

Den dagen vandrade kronprinsessan i en 400 år gammal skog och invigde en idrottsanläggning.

– Vad som är så fantastiskt roligt är att få åka runt i hela Sverige och träffa er till exempel, säger hon.

Foto: TT

Det är i ett förtroligt samtal med ett av barnen som Victoria berättar hur pappa kungen lärde henne att baka en speciell sorts bröd när hon var liten.

Foto: Youtube

– Jag älskar att baka pinnbröd! Jag tycker det är jättemysigt. Vet du vem jag bakade pinnbröd med när jag var liten? Min pappa! Han visade mig hur man bakar pinnbröd, säger Victoria i klippet.

Foto: Youtube

Kanske inte det vanligaste en kronprinsessa får lära sig, och definitivt inget jag hört Victoria tala om tidigare!

På torsdagen genomför Victoria nästa landskapsvandring – och denna gång alltså i Estelles hertigdöme Östergötland! Här kan man se när Victoria och lokalbefolkningen vandrar i Västerbotten:

Jag tycker det är så trevligt att se hur Victoria är engagerad i både miljön och hur fin hon är mot barnen! Dela gärna detta vidare, så att fler får se det!