Victoria efter beskedet om Madeleine: ”Det är förfärligt”

Kronprinsessan Victorias flera dagar långa resa till USA och New York är nu över. Hon hann bland annat med ett besök i FN där hon talade om klimatet.

Men det blev inget besök hos lillasyster, prinsessan Madeleine som nyligen flyttat till Florida, berättar kronprinsessan nu i en stor intervju med Expressen.

På måndagen avslutades Victorias USA-resa och kronprinsessan återvände då hem till Sverige där bland annat riksmötets traditionsenliga öppnande väntar för kungafamiljen under tisdagen.

Victoria hann bland annat besöka Nobelmonumentet i New York, som hedrar Alfred Nobel och amerikanska Nobelpristagare. Men det kanske största uppdraget hade kronprinsessan på måndagen och tisdagen, då Victoria deltog vid generalförsamlingens ordinarie öppnande och mötte ambassadörerna för FN:s globala mål. Sveriges kronprinsessa är som bekant en av 16 FN-ambassadörer i världen för hållbar utveckling, där Victoria enligt hovet främst valt att fokusera på frågor kring hållbarhet, havs- och fiskefrågor.

I början av augusti kom beskedet att Victorias lillasyster Madeleine skulle flytta med familjen till just USA.

– Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern, skrev hovet i ett pressmeddelande när nyheten kom i somras.

Victoria om Madeleines flytt

Men något besök blev det inte av den här gången för New York-besökande moster Victoria, som har syskonbarnen Leonore, Nicolas och Adrienne i Florida numer.

– Nej, det har jag inte gjort. I wish! Det hade varit jätteroligt att få träffa både henne och familjen men det får bli en annan gång, säger kronprinsessan Victoria till Expressen.

Det var ju tidigare under sommaren som hovet kom med beskedet och bekräftade att prinsessan Madeleine, som bott i London med familjen under senare år, nu flyttat till Florida och USA med Chris O’Neill, prinsessan Leonore, prins Nicolas och lilla prinsessan Adrienne.

View this post on Instagram

At Solliden earlier this summer. ☀️ Photo: Anna-Lena Ahlström

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Apropå att lillasyster prinsessan Madeleine nu bor långt bort från Sverige konstaterar kronprinsessan Victoria för Expressens utsände:

– Jag vet! Det är förfärligt, säger hon.

View this post on Instagram

Celebrating Sweden’s National Day ??

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Förhoppningsvis får moster Victoria snart möjlighet att återse Madeleine och familjen snart igen!

Gilla och dela om du vill ha mer artiklar om kungafamiljen i ditt Facebook-flöde!

Foto ovan: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons