Victoria i Silvias 33 år gamla klänning – på viktiga konferensen

Kronprinsessan Victoria är på många sätt en lysande förebild för Sverige.

Bland annat har hon miljö och hållbarhet som två av hennes hjärtefrågor – något hon visade dubbelt upp på FN:s havskonferens i New York. 

Där bar hon nämligen mammas Silvias gamla rosa- och vitrandiga klänning från 1984, skriver Expressen

I veckan har kronprinsessan Victoria varit i New York för att delta i FN:s havskonferens. 

Eftersom Victoria är ambassadör för hållbarhetsmålen och engagerad i miljöfrågor höll kronprinsessan även ett tal. 

”Ett friskt hav är inte en lyxsak. Det är nödvändigt för överlevnad. Och att ta hand om havet betyder att ta hand om oss själva”, förklarade Victoria. 

När hon talade bar Victoria en rosa- och vitrandiga klänningen, som tidigare har tillhört drottning Silvia.

”Det finns en hållbarhetstanke rakt igenom prinsessan”, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Expressen

Oerhört hedrande att få besök av Kronprinsessan Viktoria, som visade ett stort intresse i utställningen och jag vet att…

Publicerat av Joakim Odelberg den 9 juni 2017

Den speciella klänningen bars till exempel av drottningen under en familjefotografering på Drottningholms slott från sommaren 1984.

”Klänningen är speciellt uppsydd till drottningen och har inget särskilt varumärke”, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

På familjekortet från 1984 finns hela kungafamiljen samlad. Prinsessorna Victoria och Madeleine var då sju och två år gamla. Sessorna är iklädda vita sommarklänningar.

Carl Philip, då fem år gammal, bär en sjömanskostym.

© Foto: Håkan Lind/Kungahuset.se

Det är inte första gången kronprinsessan återbrukar kläder och även Estelle har burit sin mammas klänningar. Bra för miljön och dom är ju så fina i dom också!

Jag blir stolt över att Victoria faktiskt engagerar sig så mycket som hon gör i miljöfrågor och står upp mot slösandet, på sitt egna sätt.

Gilla och dela gärna vidare detta om du också tycker att vi har en fantastisk kronprinsessa!