Victoria om Estelles uppväxt: ”Barn ska få vara barn”

I en intervju med SVT, som ska sändas på kronprinsessans födelsedag, berättar Victoria öppet om hur hon ser på barnuppfostran. Vad gäller hennes egna barn, prinsessan Estelle och prins Oscar, är hon tydlig med vad som gäller.

– För mig är det viktigt att barn ska få vara barn och det var det för mina föräldrar också, säger kronprinsessan Victoria.

Prinsessan Estelle är fem år fyllda och prins Oscar nu ett år gammal. Oscar är ännu bara en liten pojke, ovetandes om sin titel, men Estelle börjar närma sig en ålder där hennes titel som prinsessa blir förståelig också för henne. Men oavsett titel och efternamn så är det viktigaste i barnuppfostran att barn får vara barn. Det menar kronprinsessan Victoria i en intervju med SVT.

– För mig är det viktigt att barn ska få vara barn och det var det för mina föräldrar också, säger kronprinsessan Victoria.

Anna-Lena Ahlström/Kungahuset

Victoria tror att Estelle har lite koll på vilken roll som väntar henne, men menar att det inte behöver tas till några extra skyddsnät för att skydda henne, och Oscar, från uppståndelse.

– Det är klart att det ska ske på barnens villkor och att de ska känna sig trygga och bekväma med personerna de har omkring sig. Man behöver inte göra det konstigare än så, säger Victoria till SVT.

Kate Gabor/Kungahuset

Väl talat, Victoria. Inga konstigheter – barn ska få vara barn. Nu gillar och delar vi för att hylla vår kronprinsessa inför hennes 40-årsdag.