Victoria ska vandra genom hela Sverige – för att visa vilken fantastisk natur vi har

Här är Victorias oväntade drag. 

Under de kommande åren ska kronprinsessan vandra genom olika delar av Sverige – för att visa upp vår svenska naturskatt. 

Men prins Daniel får inte följa med. 

”Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse”, skriver Hovet på sin hemsida.

Från och med i höst startar kronprinsessan sin vandring genom Sverige. 

Första stoppet blir Victorias eget hertiginnedöme – Västergötland. Där hon ska vandra längs pilgrimleden utmed berget Billingen och besöka Varnhems klosterområde innan hon avslutar vid Hornborgasjön.

Redan nästkommande lördag, den 9 september, inleder kronprinsessan sin vandringsfärd. 

Syftet för kronprinsessan är att uppleva olika delar av Sverige under olika årstider. Hon vill synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här, skriver Hovet på sin hemsida. Samtidigt skriver Svensk Dam att prins Daniel inte kommer följa med på vandringarna. 

”Vandringarna startar i september 2017 och genomförs under de närmsta åren. Länsstyrelserna i samspel med det lokala föreningslivet kommer att ha en viktig roll i att utforma besöken”.

Varje landskap ska besökas under en dag då Victoria genomför sina vandringar. Hon vill uppleva Sveriges ”unikt tillgänglia och variationsrika natur”, heter det i pressmeddelandet. 

”Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse”, skriver Hovet. 

vandringen
© Mikael Fritzon/TT

Det här tycker jag låter som en utmärkt idé av vår kronprinsessa! Dela gärna detta vidare om du håller med. 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.