Victoria strålar på fjället – men håll nu ett öga på vem som dyker upp bakom ryggen och överraskar alla

50 mil. 25 landskap.
Nu är kronprinsessan färdig med sina landskapsvandringar och den sista marschen gjorde hon i Dalarna tillsammans med prinsessan Sofia, skriver Svensk dam.
Och vilket gäng som stod på Dala-fjället och följde prinsessorna.

Under kronprinsessans sista landskapsfärd hade hon Carl Philips Sofia och runt hundra dal-kullor och masar med sig. Alla hade samlats på fjället och följde kronprinsessans fotspår genom Fulufjällets nationalpark.

Victoria fick se världens äldsta träd

Vandringen gick förbi Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär som har en fallhöjd på 70 meter och även världens äldsta träd, som är 9500 år gammalt.

Hela vandringen tog drygt fyra timmar och vid mållinjen blev kronprinsessan gratulerad av Vasaloppets Victor Sticko som gav prinsessan en vinnarkrans. Även Dalarnas landshövding Ylva Thörn var på plats.

Kronprinsessans budskap: ”Kan inspirera fler att upptäcka”

Men nu är det över efter drygt 50 mil till fots och 25 landskap sedda.

– Under två år har jag haft förmånen att tillsammans med tusentals människor vandra genom Sveriges 25 landskap. Vi har gått på pilgrimsleder, genom gammelskogar, över strandängar och genom städer, vi har skidat över fjäll och älvar, vi har paddlat, cyklat och ridit. Jag hoppas att mina landskapsvandringar kan inspirera fler att upptäcka de skatter som Sveriges skiftande natur erbjuder. Allt det vackra som så ofta finns alldeles utanför dörren, säger kronprinsessan till Svensk dam.

Tack för att du visar upp och uppmärksammar hela Sverige och våra vackra landskap!