FOTO: TT Nyhetsbyrån

Victorias avslöjande om planen för barnen: ”Så gjorde även mina föräldrar”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är nyss hemkomna från en resa i Vietnam där de uppmärksammade 50 år av förbindelser mellan Sverige och Vietnam. 

Det är en av många resor för kronprinsessparet som innebär att de måste vara borta från barnen, men Victoria har en plan för hur hon ska hantera det, vilket hon berättar om för Svensk Damtidning enligt Expressen

 

 

Kronprinssessparets tre dagar långa vistelse i Vietnam är till ända. Bakgrunden till resan var att uppmärksamma de 50 år av diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Vietnam.

På Kungahusets officiella Instagram har paret delat med sig av bilder från resan.

View this post on Instagram

???? I dag avslutade Kronprinsessan, Prins Daniel och statsrådet @annlindepolitiker det officiella besöket i Vietnam. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tidigt på morgonen besökte Kronprinsessparet sjön Hoàn Kiếm med omgivande park i Hanoi. Resan gick sedan vidare till Ho Chi Minh City där Kronprinsessparet inledde besöket med en båttur på Saigonfloden. Under turen fick de information om hur staden arbetar med avfallshantering. De fick också träffa lokala organisationer som arbetar med miljöfrågor. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ På eftermiddagen anslöt statsrådet @annlindepolitiker och tillsammans mötte man unga vietnamesiska entreprenörer tillsammans med den svenska ”start up”-delegationen som deltar i resan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Pelle T Nilsson/SPA

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Victorias plan för barnen

Som kronprinsessa innebär uppdraget en mängd olika resor, ibland utan barnen Estelle, 7, och Oscar, 3.

För Svensk Damtidning berättar kronprinsessan att hon tänker dela med sig av sina erfarenheter till barnen – något som även Victorias föräldrar gjorde för henne.
– Det är någonting som jag tar med mig hemifrån, för så gjorde även mina föräldrar med mig och mina syskon. Berättade om någonting som varit väldigt intressant eller kanske lite obehagligt, säger hon till Svensk Damtidning enligt Expressen.

Foto: TT

”Vi pratar om det”

Det är en viktig del i barnuppfostran, att visa hur världen ser ut, menar kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.
– Vi visar bilder på platserna som vi har varit på och så pratar vi om det, tillägger prins Daniel.

Men på resan till Vietnam var även utrikeshandelsminister Ann Linde, som tillsammans med kronprinsessparet bland annat besökte Ho Chi Minh City och gjorde en båttur på Saigonfloden.

Foto: Mikael Fritzon / TT

Dela gärna artikeln om du också är stolt över kronprinsessan Victoria och hennes viktiga arbete i Sverige och världen!