Victorias och Daniels nya och fina beslut – för äldsta dottern Estelle

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel startar stiftelse – i äldsta dotterns namn.

Så här blir prinsessan Estelles nya inrättning.

Prinsessan Estelle, 7 år, får en egen stiftelse! Det meddelade hovet på tisdagen.

Den kommer att gå under namnet ”Prinsessan Estelles kulturstiftelse”. Estelle är som bekant nummer två i den svenska tronföljden efter mamma kronprinsessan Victoria, och före sin bror prins Oscar.

Nu har mamma Victoria och pappa prins Daniel alltså tagit ett viktigt beslut i dotterns namn. Så här kommer den nya ”Estellestiftelsen” att bli!

Foto: Fredrik Sandberg/TT

”I dag offentliggörs bildandet av en ny kunglig stiftelse: Prinsessan Estelles kulturstiftelse. Stiftelsens syfte är att främja kulturverksamhet i Sverige”, skriver hovet i sociala medier.

Det är Victoria och Daniel som ligger bakom initiativet.

”Med initiativet vill Kronprinsessparet framhålla konsten och kulturens betydelse för ett öppet och modernt samhälle. Fokus för stiftelsen är initialt att under sommaren 2020 fortsätta det temporära skulpturutställningsprojektet på Kungl. Djurgården, ett led i strävan att tillgängliggöra samtidskonst för en bred publik”, skriver hovet.

Kungahuset tillägger att kulturstiftelsens verksamhet kommer att finansieras genom privata donationer, utan att specificera exakt varifrån.

Dela gärna vidare om du tycker det är bra att kungahuset uppmuntrar till kultur!

TV: Kronprinsessan Victoria genom åren