Victorias präst akut till sjukhus med ambulans: ”Jag har blivit dragen ut ur dödens käftar”

Michael Bjerkhagen, 53, fördes akut till sjukhus i helgen.

Nu berättar kungafamiljens präst om den skräckinjagande upplevelsen.

– Jag har blivit dragen ut ur dödens käftar och känner djup tacksamhet inför Gud över livets gåva, skriver han på Facebook.

Han har länge varit en nära medarbetare till kungafamiljen – och funnits med vid de stora högtiderna.

Hovpredikanten Michael Bjerkhagen, 53, var bland annat med och vigde prins Carl Philip och prinsessan Sofia samt prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Han har också varit med vid dopen av flera kungabarn, bland andra Victorias och Daniels son prins Oscar.

STOCKHOLM 20200203 Kronprinsessan Victoria talar under arrangemanget ”Nationella cancerstrategin 10 år – nu tar vi sikte på 2030!”, på Karolinska institutet i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Nyligen drabbades Bjerkhagen av en hjärtinfarkt.

Det var i lördags som Michael tvingades åka in akut till S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Nu väljer han själv att gå ut och berätta om den hemska upplevelsen. På Facebook skriver kungafamiljens medarbetare:

– På förekommen anledning, för att minimera felaktig information och ryktesspridning, så vill jag med egna ord berätta om vad som har hänt. Jag vill äga min egen berättelse, skriver han på Facebook.

Foto: Sara Friberg, Kungl. Hovstaterna

Gepostet von Michael Bjerkhagen am Donnerstag, 10. Januar 2019

Bjerkhagen beskriver att händelsen har påverkat honom på djupet.

– Det som hände i lördags kommer för alltid att dela in mitt liv i ett ” före” och ”efter” händelsen. Den händelsen har dock ej det minsta samband med den inflammation på balansnerven som jag drabbades av veckan dessförinnan, skriver hovpredikanten.

Han kände symptom och fick efter en läkarundersökning föras till Nya Karolinska sjukhuset.

Victoria
STOCKHOLM 2016-05-27 Hovpredikant Michael Bjerkhagen, prins Daniel, prinsessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf under prins Oscars dop i slottskyrkan på Stockholms slott på fredagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Jag hade tungt tryck över bröstet och svårt att andas. Efter undersökningar misstänkte läkarna hjärtinfarkt och jag åkte i ambulans till NKS där hjärtinfarkten säkerställdes samt åtgärdades genom en s.k ballongvidgning av det kranskärl som förorsakat infarkten. Jag har fått adekvat medicinering och eftervård på NKS hjärtövervak samt vid hjärtintensiven på S:t Görans sjukhus.

Michael Bjerkhagen har fått komma hem – mår bättre

Tack och lov berättar han att han fem dagar senare mår bättre och blivit utskriven från sjukhuset.

Nu har kungafamiljens präst fått komma hem.

– Jag har blivit dragen ut ur dödens käftar och känner djup tacksamhet inför Gud över livets gåva. Jag känner också en kolossal tacksamhet över den fina vård jag fått, alla förböner från familj, vänner och arbetskamrater, blommor, hälsningar, sms, besök på sjukhuset.

Hovpredikantens livsförändring

Han väljer också att tacka flera personer som besökte honom på sjukhuset.

– Tack till er som kom och firade mässa med mig i måndags på S:t Görans sjukhus. Tack för all omtanke och värme! Livet är så skört- men samtidigt så fantastiskt och rikt med så omtänksamma fina vänner!

Framöver kommer hovpredikanten att göra vissa livsändringar, har han tagit beslut om.

– Nu är mitt fokus: framåt, kostomläggning, på sikt ännu hårdare träning, no nonsens, vara ännu mer selektiv och skilja mellan kvalitet och kvantitet i alla avseenden. Snart ser ni mig ”up and running”. Gud tycks behöva mig ett tag till. Jag önskar er alla, från djupet av mitt hjärta ( som nu pumpar i ett mer normalt tryck….) allt gott och Guds välsignelser! 

Här kan man läsa Michaels inlägg i sin helhet:

Kära vänner!På förekommen anledning, för att minimera felaktig information och ryktesspridning, så vill jag med egna…

Gepostet von Michael Bjerkhagen am Mittwoch, 5. Februar 2020

Krya på dig, Michael! Dela gärna vidare inlägget om du också vill önska honom god bättring.

TV: Kronprinsessan Victoria genom tiderna