10 stiliga män börjar sjunga klassikern. Sek senare zoomar kameran ut och ger hela internet gåshud

Inte mycket här i livet är så storslaget, så mäktigt, som när en hel kör stämmer in och gör gemensam sak av ett vackert musikstycke.

Föreställ dig då tanken av en hyllad a cappella-grupp i samråd med en kör bestående av, ja, upp emot 100 medlemmar. Det måste bara bli något speciellt, eller hur?

Det kan du ge dig på! Ovan nämnda scenario är nämligen precis vad gruppen Brigham Young University Vocal Point bjuder på tillsammans med skolans egen manskör, och det till den nästan 200 år gamla psalmen ”Nearer, My God, to Thee” (på svenska ”Närmare, Gud, till dig”).

Och redan när a cappella-gruppen öppnar numret känner man hur gåshuden sprider sig över kroppen. En knapp minut senare zoomar kameran ut, in kommer den enorma kören, och sakta men säkert når framträdandet ett crescendo som bara… ja, det liknar egentligen inte något man har hört. Snacka om rysningar!

Naturligtvis har klippet också gjort stormsuccé på nätet, där det i skrivande stund har setts över 13 miljoner gånger. Lyssna, njut – och känn dig fri att dela vidare om du känner någon som skulle uppskatta det här mäktiga framträdandet.

Dela gärna vidare det mäktiga framträdandet till alla dina vänner på Facebook!