11 omaka legendarer samlas på scen: Titta nu när svenska klassikern rivs av och gör publiken mållös

Vissa artistsamarbeten känns mer självklara än andra. Musiker som spelar liknande musik för en liknande publik kan ofta få det att fungera väldigt bra ihop på en och samma scen. Men sedan finns det såklart samarbeten som är lite mer oväntade. Ett sådant exempel ser vi i det här klippet från SVT:s Måndagsbörsen 1981.

Programmet avslutas med en låt och den här gången är det gruppen Dag Vag som står för denna. Men innan de slår an på gitarrerna bjuder de, till publikens jubel, in ”The Golden boys” (som sångaren Stig Vig själv kallar dem) på scenen. Nämligen självaste Gyllene Tider.

Tillsammans bjuder de båda grupperna sedan på en version av Thore Skogmans klassiker ”Pop opp i topp”. Det blir ett riktigt ös på scenen och det tar bara ett ögonblick innan hela lokalen kokar.

Men överraskningarna tar inte slut där. Inför sista versen smyger nämligen låtens skapare Thore Skogman in på scenen och tar ton.

Jag hade aldrig trott att jag skulle få se popidolerna i Gyllene Tider tillsammans med klassiska Dag Vag och den trallvänlige svensktoppsprofilen Thore Skogman på en och samma scen. Och jag hade definitivt inte trott att denna kombination skulle låta fantastiskt bra. Men ack så fel jag hade!

Kommer du också ihåg när ”Pop opp i topp” slog igenom. Dela vidare om du tycker att fler borde höra denna härliga tolkning med Thore Skogman i spetsen.