12-åringen skakar av nervositet – sekunder senare knockar han hela juryn

Det finns många framträdanden ifrån olika talangshower som har gått till historien. Paul Pott och Susan Boyle är två talande exempel på detta. Vid deras första framträdanden var det nog inte många som väntade sig den uppvisning som skulle komma och båda har sedan dess blivit etablerade artister.

Ett tredje exempel på detta är den då 12-åriga Ronan Parke. Året är 2011 och tillsammans med sin familj är han nu på plats för att uppträda framför domarna i ”Britain’s got talent”. Och det råder ingen tvekan om att det är en nervös familj vi har att göra med. Speciellt Ronans mamma är väldigt nervös när hennes son tar klivet in på den stora scenen.

Huvudpersonen själv är även han försiktig och svarar blygt på juryns frågor. En av domarna i juryn ber honom ta ett djupt andetag innan han börjar sjunga och när han ska göra detta skakar Ronan till lite innan han samlar mod och väntar in musiken…

När musiken väl sätter igång är det som att en helt annan person står på scenen. Borta är den nervösa 12-åringen. Nu står i stället en mycket talangfull sångare framför den stora publiken och visar alla, inte minst juryn, vilken oerhörd röst han har. Efter det här framträdandet gick Ronan hela vägen till finalen och slutade på en andraplats. Idag, 6 år senare, har Ronan gått ur skolan och jobbar för fullt med att skriva sin egen musik.

Men det här framträdandet, som setts av över 10 miljoner människor på Youtube, kommer han aldrig att glömma. Snacka om uppvisning!

Blev du också berörd av Ronans fina sång?

Dela då gärna videon med dina vänner på Facebook!