14-åringen vill sjunga till sin döde bror – sekunder senare golvas alla av gripande hyllningen

Tv-sända talangjakter handlar till stor del om begåvade människor som utvecklas, förädlar sina talanger och blir hyllade stjärnor.

Men det är också så mycket mer. Det är ofta deltagare som har en historia att berätta, en bakgrund som fått dem att hamna där de hamnat och blivit som de blivit. Det är också det som gör 14-årige Fletcher Pilons audition till Australia’s Got Talent så stark.

Två dagar innan det var dags att ställa upp i talangjakten bestämde sig nämligen Fletcher för att sätta ord på sorgen efter den tragiska händelse som förändrat hans liv för alltid. Han skrev en låt tillägnad sin bortgångne lillebror Banjo, som stod Fletcher väldigt nära innan han blev påkörd av en bil och avled i trafikolyckan.

Hyllningslåten heter ”Infinite Child” och när Fletcher i sin audition väljer att sjunga låten som ett minne till sin älskade bror lämnas inte ett öga torrt. Det är ett vackert, hjärtskärande och känsloladdat ögonblick – från en gripande röst som senare gick vidare och vann hela tävlingen.

Dela vidare detta starka framträdande om det också träffade dig rakt i hjärtat!