1500 interner ställer upp sig på fängelsegården, titta nu när musiken drar igång!

Alla vet att de som sitter i fängelse med största sannolikhet sitter där av en självförvållad anledning.

Även om de sitter av sitt straff, är det mycket vanligt att kriminella även fortsätter att begå brott efter att de släppts ut.

Men vissa fängelser gör mer än andra för att försöka få sina interner att komma på bättre tankar när de kommer ut och ska försöka återanpassas i samhället.

The Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center
Youtube

Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center (CPDRC), ett fängelse med högsta möjliga säkerhet som ligger på Filippinerna.

Fängelsedirektören Byron F Garcia ville att fångarna skulle ha något meningsfullt att göra om dagarna och kom därför på idén att använda sig av musik och dans, skriver The New York Times.

De över 1500 internerna fick tillsammans lära sig en koreografi till Micael Jacksons hit ”They don’t really care about us”. Videon som publicerades för över tio år sedan blev ett av de mest sedda Youtube-klippen, och det är inte svårt att förstå varför.

The Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center
Youtube

I videon vill de nämligen inte bara visa upp sin dans utan även sprida ett fredsbudskap.

Man ser tydligt att alla fångarna tar dansen på stort allvar och verkligen har övat för att lära sig hela rutinen utantill. I skrivande stund har över 28 miljoner människor sett klippet nedan.

Efter tre minuter och 37 sekunder går den inte att missa det tydliga fredsbudskapet fångarna vill förmedla.

Visst blir man inspirerad och hoppas att fler fängelsedirektörer borde komma med liknande initiativ.

Det är inte bara ett tidsfördriv utan lär dem att samarbeta och ger en känsla av gemenskap. Något jag tror att många som blir kriminella har saknat tidigare i sina liv.

Tryck på dela-knappen nedan om du också tycker att det är en fantastisk idé som fler borde ta efter!