1940 möter Fred Astaire sin ”överman” – efter dansen vägrar han jobba med henne igen

Fred Astaire är känd som en av de bästa dansarna och underhållarna genom tiderna. Det är inte många som förnekar hans talang när man sett honom uppträda, därför var han också välförtjänt av sina framgångar.

Under åren hann Fred med att jobba med otaliga danskollegor och han överträffade dem alla. Men det många inte vet, är att det finns en person som han dansade med – vilken han bestämde sig för att aldrig jobba med igen.

Inte för att hon var dålig på att dansa eller en diva, utan helt enkelt för att hon var för bra!

I klippet längst ner så får man se ett framträdande från ”Broadway Melody of 1940” och en av historiens bästa dansnummer. Det perfekta numret som är över två minuter långt är dessutom gjort under en tagning. Det här visar verkligen talangen och blir ännu starkare då ett misstag hade krävt en helt ny omtagning.

När man ser klippet känns det som att dansarna utmanar varandra och testar den andres gränser.

Eleanor Powell som dansar med Fred Astaire hade svårt att hitta jobb i Hollywood – helt enkelt för att hon var för bra för sitt eget bästa. En kvinnas roll under dansnummer den här tiden var bara för att få mannen att se bättre ut. Men med hennes talang och graciösa rörelser så hamnade alltid hon i fokus.

Även om Fred Astaire respekterade henne så bestämde han sig för att skaffa en ny danspartner för att åter igen vara stjärnan. Men i den här videon så får Eleanor sin tid i rampljuset och även om de båda verkligen imponerar så är det något extra speciellt över Eleanor Powell och hennes rörelser.

Allting var inte bättre förr och vi får vara glada över att tiderna förändrats mycket sedan 1940.

Dela gärna vidare om du också tycker att Eleanor hade förtjänat sin egen tid i rampljuset.