1965 erövrade de världen med ”Sound of Silence” – 52 år senare golvas alla när klassikern får nytt liv

Jag har alltid gillat musik och vissa låtar är sådana som sätter sig, ”Sound of silence” är en av dom. Utan att jag tänkt på det så kan jag vart enda ord i texten.

När pojkarna bara var 11 år gamla så träffades dom för första gången i Queens, New York, och det är jag väldigt glad att dom gjorde.

Pojkarna, Paul Simon och Art Garfunkel, Simon and Garfunkel kom sedan att bli ett av dom mest uppskattade artisterna genom tiderna.

Det började lite knackigt, deras första låtar blev inga hits och efter att ha försökt sig på musiken ett tag gick båda tillbaka till sina studier.

1964 spelade dom tillsammans in ”Sound of silence” för första gången och låten gav dom ett skivkontrakt. Men det blev ingen hit direkt utan dröjde till 1965 innan låten toppade listorna och deras karriär tog fart.

”Sound of silence” som idag är en riktig klassiker fick fart på nytt efter 52 år när Disturbed gjorde en cover på låten vilket resulterade i att Simon and Garfunkel hamnade på topplistorna igen

Även ikoner som Bob Dylan och Leonard Cohen har gjort sina tolkningar av låten.

Men ingen gör det som Paul Simon och Art Garfunkel, deras vackra stämmor får håren att resa sig på mina armar och jag blir nästan rörd till tårar när dom intar scenen och gör ett magiskt framträdande.

Se deras framträdande här:

 
Dela om du också tycker att Simon & Garfunkel är lika bra nu som dom var för 52 år sedan!