1977 står Elvis på scen för sista gången – pappans ord efteråt krossar allas hjärtan

Elvis Presley var verkligen Kungen. 

Han var helt komplett, The King of Rock n’ Roll och vann miljontals hjärtan världen över tack vare sin makalösa talang och begåvning. Jag tror aldrig vi kommer få se något liknande igen. Hans röst och scennärvaro var unik. 

1977 gjorde Elvis sin sista spelning någonsin. I videoklippet här nedanför får vi höra honom sjunga ”How Great You Art” med otrolig passion, samtidigt som man kan se att han inte är i sin bästa form. Men när han tar ton, herregud, vilken gåshud man får!

Men klippet ur programmet är intressant ur fler aspekter än så. 

Anledningen? Elvis far, Vernon Presley (1916-1979) säger nämligen några ord om sin son på slutet som Elvisfans världen över minns – och nu sprids de återigen på internet. 

Hans ord är rörande. 

Elvis har själv berättat att han kämpat mycket med tankar om sin identitet, roll och mening samt tro. 

– Jag trodde aldrig att jag skulle bli någonting viktigt. Det kanske jag är nu, men vad jag än är eller kommer bli är Guds vilja, har Elvis sagt i intervjuer. 

Kungen ska ha haft en stark tro, men beklagat sig för sin vän Pat Boone och ville gå till kyrkan oftare. 

– De skulle aldrig lämnat mig ifred, och jag vill inte störa gudstjänsten, sa Elvis till sin vän. 

I ett tv-program som som visades efter Elvis död berättar pappan Vernon om sin son. 

Han sätter sig mitt bland det som verkar vara alla tusentals brev som nått familjen Presley före och efter Kungens bortgång, tar ett djupt andetag – och säger: 

© Youtube

– God afton, mina damer och herrar. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och tacka för alla vykort och breven som ni skickat sedan min son, Elvis, bortgång. Vi har alla blommor, brev och kort, och vi kommer så småningom att svara majoriteten av dem. Men jag vill bara att ni ska veta att vi uppskattar allt väldigt mycket. Vi uppskattar ert medlidande och deltagande. Ni har varit ett stort stöd för mig och familjen under vårt sörjande…

Han tar några andetag till. Det han sen ska säga avslutar hela filmen om Elvis: 

– Mina damer och herrar, det ni nyss har sett är det sista live-framträdandet som han någonsin gjorde på scenen. Tack, Gud välsigne er. 

Dela för att hedra minnet av den störste Kungen av rock n’ roll som någonsin vandrat på denna planet! 

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna