1980 chockade Elton John 400 000 åskådare med DETTA framträdande

Den 13 september 1985 skulle Elton John genomföra en legendarisk konsert i Central Park i New York. 400 000 personer hade letat sig dit för att se Elton i egen hög person, men förutom rekordpubliken var det något helt annat som fick lika mycket om inte mer uppmärksamhet.

Konserten i Central Park har i 36 års tid varit en av de mest besökta någonsin alla kategorier, men konserten blev även omtalad för något helt annat. Elton John var tidigt känd för sina extravaganta kläder men hade under 80-talet tonat ner detta. Men inför den här konserten skulle han få ett erbjudande han inte kunde motstå.

En kostymdesigner, som bland annat klädde Cher, erbjöd sig att göra en Kalle Anka-kostym för Elton att uppträda i. Inför extranumret så gick Elton ut och började vad han själv sa: ”Det längsta ombytet under konsert någonsin”, då outfiten bland annat skulle stoppas med fjädrar.

Hela konserten i sig är fantastisk och Elton John levererar som vanligt i två timmar för rekordpubliken. Nedan framför han låten ”Your Song” just efter att han gör entré i sin Kalle Anka kostym. Både för Elton John och bandet är det svårt att hålla tillbaka skrattet med tanke på sin kostym, men låten är ändå fantastisk och med 400 000 personer i publiken blir hela klippet väldigt speciellt.

Det här är Elton John i sitt esse med glimten i ögat och en fantastiskt leverans.