1995 såg pojken sin rektor bli mördad – 22 år senare rör han alla till tårar vid pianot

Tokio Myers växte upp i ett tufft område i nordvästra London. Många var de klasskamrater som senare skulle komma att hamna i fängelse eller dö – och en dag år 1995 tog livet en dramatisk vändning för Tokio. 11 år gammal bevittnade han då hur skolans rektor blev knivhuggen till döds efter att ha försökt stoppa ett slagsmål.

Den tragiska händelsen kunde mycket väl ha dragit ner Tokio i mörkret. Men mitt i kaoset och sorgen hittade han musiken… som visade sig bli en räddning. Den förvandlade hans negativa energi till något positivt, höll honom borta från trubbel – och hjälpte honom genom den svåra tiden.

22 år senare, alldeles nyligen, stegade Tokio Myers så upp på scenen för att testa vingarna framför pianot i Britain’s Got Talent. Resten är, så att säga historia.

Med sitt gripande förflutna ständigt närvarande bjöd Tokio på en känslosam mix av Claude Debussys ”Clair De Lune” och Ed Sheerans ”Bloodstream”  – och det vackra ögonblicket lämnade inte ett öga torrt i arenan.

Alla satt som trollbundna och det var så tyst att man nästan kunde höra en knappnål falla – fram tills två minuter in i framträdandet, då Tokio plockade fram nästa element i sin show och fick publiken att fullkomligt explodera av beundran till hans kreativitet.

Det var inte bara en rörande historia, där satt också en enorm talang – och Tokio fick naturligtvis fyra stensäkra ja från juryn som skickade honom vidare i tävlingen.

Nu hoppas han att kampen och viljan att aldrig ge upp ska inspirera andra människor som har gått igenom något tufft.

”Jag är väldigt, väldigt lycklig över att vara i en position där jag har lyckats vända mitt liv och förhoppningsvis kan jag inspirera några människor som har gått igenom liknande händelser som mig. Vi är här tillsammans, vi kan göra detta”, säger Tokio Myers till The Mirror.

Titta på den skickliga pianisten Tokios audition här:

Man ska aldrig ge upp – förr eller senare vänder det alltid. Dela vidare för att hjälpa Tokio inspirera alla som har gått igenom något tufft, precis som honom!